Mainos

Bangladeshissa kahvilan panttivankidraama ohi – hyökkääjät surmasivat 20 ulkomaalaista

Aseistautuneet hyökkääjät ovat surmanneet 20 ulkomaalaista panttivankia bangladeshilaisessa kahvilassa; asiasta kertoo maan armeijan edustaja.

Surmatuista suurin osa oli japanilaisia tai italialaisia. Armeijan edustajan mukaan monet uhreista oli hakattu kuoliaaksi teräaseilla. Iskussa kuoli myös kaksi paikallista poliisia.

Armeijan edustajat kertoivat aiemmin, että iskussa olisi kuollut myös kuusi hyökkääjää armeijan tekemän rynnäkön jälkeen.

Aseistautuneet hyökkääjät iskivät ulkomaalaisten suosimaan kahvilaan Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa eilen illalla. Uhrit olivat panttivankeina 10 tuntia, kunnes turvallisuusjoukot tekivät rynnäkön kahvilaan. Kahvilasta pelastettiin viranomaisten mukaan 13 ihmistä.

Kahvila sijaitsee Dhakan vauraimmalla alueella, jolla on paljon suurlähetystöjä.

Äärijärjestö Isis ilmoitti nettisivullaan olleensa iskun takana. Viranomaiset eivät ole vahvistaneet asiaa.

Useita hyökkäyksiä vähemmistöjä vastaan

Bangladeshissa on tehty viime aikoina useita hyökkäyksiä uskonnollisia vähemmistöjä, ulkomaalaisia ja liberaaleja kansalaisaktivisteja vastaan. Aiemmin tällä viikolla maassa hakattiin kuoliaaksi paikallinen hindupappi.

Paikallisten viranomaisten mukaan hyökkääjät ovat paikallisia radikaaleja, jotka haluavat epävakautta. BBC:n mukaan hallitus on toistuvasti kieltänyt, että Isis toimisi Bangladeshissa.

Viime kuussa viranomaiset pidättivät yli 11 000 jihadistiriyhmien jäsentä. Monet kansalaisjärjestöt kritisoivat pidätyksiä ja sanoivat niiden olevan keino hiljentää hallituksen vastaista kritiikkiä.

   

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.