Mainos

Suuri valiokunta tiukasti EU-presidenttiä vastaan

Eduskunnan suuri valiokunta ja hallitus ovat EU:n tulevaisuuskonventin suhteen käytännössä samoilla linjoilla, ilmeni tänään kun sekä ministerivaliokunta että suuri valiokunta hyväksyivät linjauksensa unionin tulevaisuudesta.

Sekä hallitus että suuri valiokunta vastustavat EU-presidentin valitsemista. Eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtaja, keskustan Esko Aho totesi, että selvitys ja suuren valiokunnan lausunto ovat päälinjoiltaan samankaltaisia, mutta valiokunta muotoili vastustavan kantansa tiukemmin.

-Kävimme aika pitkän keskustelun presidenttikysymyksestä ja päädyimme siihen, että Suomen ei tule EU-presidenttiä kannattaa, Aho sanoi.

Suuri valiokunta on ollut tyytymätön hallituksen selvityksen aikatauluun. Valiokunta olisi halunnut saada sen käsiinsä jo viime viikolla, koska konventissa keskustellaan EU:n toimielinten kehittämisestä jo maanantaina. Nyt suuri valiokunta teki oman lausuntonsa, pohjautumatta hallituksen selvitykseen.

Aho perusteli kielteistä kantaa EU-presidenttiin samaan tapaan kuin hallituskin; se loisi turhaan uuden instituutioiden ja voisi kohtuuttomasti kasvattaa suurten valtioiden vaikutusvaltaa. Ehdotus EU:n presidentin, eli Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan virasta sisältyy Saksan ja Ranskan yhteiseen esitykseen.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 17.01.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.