Suuri suomalainen olympiahaave todeksi: "Onhan tämä ihan käsittämätöntä"

Suomalaisnyrkkeilijä Pihla Kaivo-ojan iso haave olympialaisiin pääsystä varmistui sunnuntaina, kun hän voitti Bangkokin karsintaturnauksen välierässä Nigerian Zainab Adeshinan hajaäänin 4–1.

– Se on urheilijan suurin unelma ja nyrkkeilijälle isoimmat mahdolliset kisat, niin onhan tämä ihan käsittämätöntä, Tampereen Voimailuseuraa edustava Kaivo-oja riemuitsi STT:lle olympiapaikastaan.

Naisten 50 kilon sarjassa otteleva Kaivo-oja on ainoa suomalaisnyrkkeilijä Pariisin kesäkisoissa.

Vilma Viitasella oli sunnuntaina mahdollisuus lunastaa olympiapaikka, mutta hän hävisi Bangkokissa Vietnamin Thi Linh Halle hajaäänin 1–4 naisten 60 kilon sarjassa.

Mikkelin Nyrkkeilijöiden Viitanen, 22, olisi tarvinnut sunnuntain karsintaottelusta voiton päästäkseen 26. heinäkuuta alkaviin Pariisin kesäkisoihin.

Kaivo-oja, 21, sanoi pysyneensä sunnuntaina hyvin ottelusuunnitelmassaan. Hän sai ottelussa varoituksen, mutta juhli silti voittoa.

– Kaikkeni sinne jätin. Olimme käyneet valmentajan kanssa hyviä taktiikoita läpi, ja häneltä tuli hyviä ohjeita kesken ottelun. Pystyin toteuttamaan niitä, Kaivo-oja luonnehti.

Kaivo-ojan painoluokasta Bangkokissa oli jaossa neljä ja Viitasen sarjasta kolme olympiapaikkaa.

Menestysvalmentaja Teuronen taustalla

Kaivo-oja jatkaa Mira Potkosen jalanjäljillä nyrkkeilyn naisten olympiaturnauksissa.

Potkonen iski olympiapronssille vuonna 2016 Rio de Janeirossa ja vuonna 2021 Tokiossa. Kaivo-ojaa valmentaa nyrkkeilyuransa jo lopettaneen Potkosen taustalta tuttu Maarit Teuronen.

Kaivo-oja ei lähde Pariisiin nöyristelemään.

– Totta kai lähden voittamaan jokaista kisaa. Ei sinne mennä vain ihmettelemään. Tästä on hyvä jatkaa valmistautumista, hän sanoi.

Nyrkkeily tuli naisilla olympiaohjelmaan Lontoon kisoissa 2012. Suomalaisia miesnyrkkeilijöitä ei nähdä Pariisin kesäolympialaisissa.

Lue myös:

    Uusimmat