Mainos

Suuri ruotsalainen kauppaketju luopui ilotulitteiden myynnistä – koirien hyvinvoinnin vuoksi 

Vuodenvaihteessa taas lukuisat koirat säikkyvät ja pelkäävät ilotulitteita. Ruotsissa asialle on laitettu piste suurten kauppaketjujen taholta.

Naapurimaassa Ruotsissa kauppaketjut ovat ryhtyneet kiinnittämään yhä enemmän huomiota eläinten hyvinvointiin. Tulevasta uudestavuodesta on haluttu tehdä ilotulitteita pelkääville lemmikeille hieman helpompi. 

Tasapainottelua myynnin ja riskien kanssa

Ruotsalaislehti Expressenin mukaan tavarataloketju Bauhaus on päättänyt tänä vuonna luopua ilotulitteiden myynnistä Ruotsin myymälöissä. Markkinointijohtaja Johan Saxnen mukaan päätös on syntynyt kolmesta tärkeästä syystä, jotka ovat eläimet, ympäristö ja onnettomuusriski. 

Miehen mukaan ketju myy ilotulitteita Ruotsissa vuosittain 1–1,5 miljoonan euron edestä. Vaikka myyntiluvut ovat suuret, Saxnen mukaan on erittäin ristiriitaista, että myymälät toivottavat koirat tervetulleiksi, mutta myyvät samaan aikaan ilotulitteita.

– Kysyntä on suurta ja niillä on suuri yhteys juhlimiseen, Saxnen kertoo ja toivoo, että yhä useammat kauppaketjut luopuisivat ilotulitteiden käytöstä tai kiinnittäisivät ainakin enemmän huomiota niiden valvontaan. 

Naapurimaan muutkin suuret kauppaketjut ovat päätyneet samaan päätökseen ilotulitteiden myynnin osalta. Ilotulitteista luopumiseen ovat päätyneet muun muassa Plantagen, Coop ja kauppaketju Ican suuret Ica Maxi -myymälät. 

Sama käytäntö ei vielä Suomessa

Suomen Bauhausien ostojohtaja Susanna Lindbergin mukaan ketjun myymälöissä tullaan vielä tänä vuonna myymään ilotulitteita. Ilotulitteista luopuminen saattaa kuitenkin olla edessä lähitulevaisuudessa. 

– Harkinnassa on, mutta tänä vuonna ei vielä luovuta. Ensi vuodesta en vielä osaa sanoa, sillä päätöksiä ei ole sen osalta tehty, Lindberg toteaa.

Päätökset ilotulitteiden myymisestä tai myymättömyydestä ovat Lindbergin mukaan maakohtaisia. 

Mitä mieltä olet? Tulisiko ilotulitteiden myynnistä luopua?

***

3:57

Korjaus: 27.12.2016 klo 13.30 valuutta kruunuista euroihin. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.