Mainos

Räjähdys kuultu Brysselissä – poliisioperaatiossa yksi pidätetty

0:43

Brysselissä on kuultu räjähdyksiä Schaerbeekin lähiössä, kertoo Belga-uutistoimisto. Kolme eri räjähdystä kuultiin poliisin tehdessä kotietsintää alueella.

Räjähdykset liittyvät iltapäivällä alkaneeseen poliisioperaatioon alueella. Belgian poliisi aloitti terrorisminvastaisen operaation eri puolilla kaupunkia jo viime yönä.

Belgialaismedian tietojen mukaan yksi epäilty on loukkaantunut poliisioperaatiossa ja tämä on pidätetty. Pidätyksen vahvisti Brysselin pormestari, jonka mukaan epäilty on haavoittunut jalkaan.

Reutersin mukaan pidätetty liittyy Brysselin metroaseman pommi-iskuun. 

Silminnäkijätietojen mukaan poliisi oli lähestynyt bussipysäkillä ollutta henkilöä, joka ei ollut totellut poliisien käskyjä poistaa takki. Poliisit olivat epäilleet räjähdysvyötä ja olivat siksi halunneet takin pois. RTL-medialle puhunut silminäkijä kertoi epäillyn olleen maassa poliisin toimesta. Silminnäkijä ei voinut vahvistaa oliko henkilö loukkaantunut, mutta oli nähnyt tämän puhuvan poliiseille maassa ollessaan.

Belga-uutistoimiston toisten, aikaisempien tietojen mukaan lähiössä ollut henkilö on "neutralisoitu" poliisin toimesta. Viranomaiset eivät ole vahvistaneet tätä tietoa.

0:38

Belgian yleisradioyhtiön mukaan paikalla on myös poliisin pommiryhmä. AFP:n paikalla olevan toimittajan mukaan poliisi on eristänyt alueen.

Schaerbeekissa sijaitsevasta asunnosta poliisit löysivät aiemmin tällä viikolla muun muassa 15 kiloa räjähteitä, pommin teossa tarvittavia kemikaaleja sekä terroristijärjestö Isisin lipun. Roskakorista asunnon läheltä löytyi Ibrahim el-Bakraouin tietokone. Hän räjäytti itsensä Brysselin lentoasemalla tiistaina.  

Poliisilähteiden mukaan Brysselin tämänpäiväinen operaatio liittyy eilen tehtyyn pidätykseen Pariisissa.  

Belgiassa on pidätetty aikaisemmin kuusi ihmistä suuressa poliisioperaatiossa. Kolme epäillyistä otettiin kiinni keskustassa. Kaksi muuta epäiltyä otettiin kiinni muualla kaupungissa ja yksi Jetten alueella, syyttäjät kertovat. Aikaisemmin muun muassa BBC uutisoi, että osa pidätyksistä tehtiin Schaerbeekin alueella. 

0:40

Viranomaiset ovat Brysselissä etsineet kaupungin metrossa ja lentokentällä tapahtuneisiin terrori-iskuihin mahdollisesti liittyviä henkilöitä. Ainakin kaksi turvakamerakuvista tunnistettua epäiltyä on yhä pakosalla.  

Lisäksi Ranskassa on ollut iso poliisioperaatio, jossa on pidätetty yksi ihminen. Der Spiegel -lehti taas kertoi tänään, että Saksassa on pidätetty kaksi ihmistä liittyen Brysselin terroristi-iskuihin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.