Kesän festarit ja suuret juhlat peruttu koronan takia – hallituksen linjaus voimassa ainakin heinäkuun loppuun

2:16
MTV Uutiset festareiden perumisuhasta tiistaina.

Kuten MTV Uutiset jo tiistaina kertoi, hallitus suosittaa, että kaikki isot yleisötapahtumat perutaan heinäkuun loppuun asti.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi tänään tiedotustilaisuudessa, ettei yli 500 hengen yleisötapahtumia ole syytä järjestää heinäkuun loppuun saakka.

Käytännössä Aluehallintovirastot toteuttavat kiellon kuukausi kerrallaan.

Marinin hallitus arvioi tilannetta uudelleen kesäkuun alussa. Suurien yleisötapahtumien pelätään lisäävän koronaviruksen leviämisriskiä.

Hallitus ei ole keskustellut tuesta tapahtumajärjestäjille. Marinin käsitys on se, että tapahtumajärjestäjillä on vakuutuksia, joiden kautta he voivat saada korvauksia. Osa järjestäjistä voi saada korvauksia vakuutuksistaan, mutta kaikilla heistä tätä mahdollisuutta ei ole.

Kansliapäällikkö Anita Lehikoinen opetusministeriöstä kertoi tiedotustilaisuudessa, että tapahtumajärjestäjät, jotka ovat perustaneet yritykset, voivat yritystensä kautta hakea tukea.

Koulujen osalta ratkaisuja ensi viikolla

Koulujen osalta hallitus ratkaisee ensi viikolla sen, palaavatko koululaiset lähiopetukseen pariksi viimeiseksi viikoksi.

Päätöksessä suuri rooli on sillä, mitä valtiovarainministeriön kansliapäällikön Martti Hetemäen johtama exit-ryhmä suosittaa hallitukselle. Näistä suosituksista kuullaan näillä näkymin 3. toukokuuta.

Koulujen lähiopetusta ei järjestetä aiemmin tehdyn linjauksen mukaan 13. toukokuuta asti.

MTV Uutisten tietojen mukaan kouluihin haluttaisiin ensisijaisesti yhdeksäsluokkalaiset sekä pienimmät koululaiset. Marinin mukaan hallitus ei ole näin yksityiskohtaisesti vielä linjannut.

Marin kertoi sen sijaan olevansa hyvin huolissaan lapsista, jotka eivät pärjää hyvin etäopetuksessa.


Vapun aikana yhä rajoitukset voimassa

Tiedotustilaisuudessa käsiteltiin myös lähestyvää vappua. Pääministeri Marin korosti, että vaikka aurinko lämmittää ja kevät etenee, rajoituksia on syytä kunnioittaa.

Yli kymmenen hengen kokoontumisrajoitus julkisilla paikoilla on voimassa 13. toukokuuta asti, joten vappunakaan kansanjuhlia ei voida pitää.

Marin korosti sitä, että tilanne on yhä vakava, vaikka epidemian kulku on hänen mukaansa hallittavissa.

Rajoituksia aiotaan purkaa asteittain. Samalla yritetään siirtyä laajempaan testaamiseen ja tartuntaketjujen jäljittämiseen, jota varten kehitetään mobiilisovellusta avuksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja