Elokuun festarien kohtalo ratkeaa kesäkuun alussa – ministeri: "Emme halua olla tekemässä sitä riskiä, että massatapahtumista tulisi viruslinkoja"

3:04
MTV Uutiset: Ministeri Hanna Kosonen kertoo, millä tavalla koronakriisistä kärsiviä tapahtumajärjestäjiä tuetaan keväällä

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kososen (kesk) mukaan hallitus ei ole vielä keskustellut, tukeeko valtio koronavirusrajoituksista kärsiviä tapahtumaorganisaatioita rahallisesti kesäkuukausien osalta.

Yli 500 hengen kokoontumiset on kielletty heinäkuun loppuun saakka, joten monet suuret festarit ja tapahtumat jäävät tänä kesänä pitämättä.

– Kesän osalta rahoituksesta ei ole vielä keskusteltu, mutta kevään osalta kulttuuri- ja urheilutapahtumille, järjestö- ja säätiöpuolella, on rahoitusta olemassa, Kosonen kertoo MTV Uutisten haastattelussa.

Ministerin mukaan kesäkuun alussa arvioidaan, mikä on elokuussa pidettävien massatapahtumien kohtalo.

Muodostavat suuren riskin

Pääministeri Sanna Marin (sd) kertoi eilisessä tiedotustilaisuudessa, millä aikataululla jatkoarvioita koronarajoituksien määrästä ja laadusta tehdään. Seuraava etappi päätösten suhteen on vapun aikaan.

Kososen mukaan on tärkeää, että tapahtumajärjestäjät saisivat tietää rajoituksista mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Riskejä viruksen leviämisestä ei voida ottaa.

– Eilen kuuntelimme terveysviranomaisia, ja sen perusteella pystyimme tekemään päätöksen heinäkuun loppuun saakka voimassaolevista rajoituksista. Suuret tilaisuudet on nähty isona riskinä järjestettäväksi tuleville kuukausille.

– Emme halua olla tekemässä sitä riskiä, että näistä massatapahtumista tulisi viruslinkoja, ministeri sanoo.

Katso Kososen koko haastattelu videolta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja