Mainos

Suuri osa autokouluista ilmoittaa hinnastonsa puutteellisesti – vaikeuttaa hintavertailua

Suurella osalla autokouluista on puutteita hinnastojensa ilmoittamisessa verkkosivuillaan, tiedottaa Kilpailu- ja kuluttajavirasto.

Aluehallintovirastojen tekemä valvontakampanja osoitti, että läheskään kaikki autokoulut eivät esitä verkkosivuillaan hintamerkintäasetuksen vaatimukset täyttävää hinnastoa.


Valvontakampanjassa tarkistettiin kevään aikana yli neljänsadan autokoulun verkkohinnastot, ja huomattavassa osassa havaittiin jonkinasteisia puutteita. Etelä-Suomen aluehallintaviraston toimialueella puutteita havaittiin jopa noin 75 prosentissa autokouluista.


Laki vaatii palveluntarjoajaa pitämään hinnaston esillä liikehuoneistossaan ja verkkosivuilla, joilla harjoitetaan kaupankäyntiä.

Vaikeuttavat kuluttajan hintavertailua

Puutteita saattoivat olla esimerkiksi, että hinnastossa ei kerrottu B-ajokorttiin tarvittavan autokoulupalvelun kokonaishintaa tai tarjottavien lisäajotuntien hintaa. Myös muun muassa viranomaismaksuista ja ajokorttiin tarvittavista liitteistä kerrottiin puutteellisesti.


Nämä puutteet vaikeuttavat kuluttajan hintavertailua, kun ajokortin todellisesta hinnasta ei välttämättä saa helposti selkeää kuvaa.


– En usko, että tämä on tahallista, alalle ei ole vain muodostunut yhtenäistä käytäntöä. Kun kyseessä on kuitenkin keskeinen taloudellinen panostus kuluttajan näkökulmasta, on tärkeää että sitä voi vertailla totuudenpitävästi, Kilpailu- ja kuluttajaviraston lakimies Kristiina Vainio kertoo.


Aluehallintovirastot ovat olleet yhteydessä niihin yrityksiin, joiden hinnastot todettiin puutteellisiksi.


---

1:25

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.