Suuri kunnianosoitus: Barack Obama listasi vuoden 2018 suosikkiteoksensa – joukossa Jasper Pääkkösen tähdittämä Blackkklansman

1:03
"Joulupukki" Barack Obama vieraili lastensairaalassa

Barack Obama julkaisi perinteeksi muodostuneen vuoden suosikkiensa listan. 

Yhdysvaltojen entinen presidentti Barack Obama julkaisi perjantaina 28. joulukuuta omalla Facebook-sivullaan perinteisen listansa kuluneen vuoden suosikkiteoksistaan. 

– Tämä antaa minulle hetken pysähtyä ja heijastella vuotta kirjojen, elokuvien ja musiikin kautta, jotka ovat mielestäni olleet kaikista eniten ajatuksia herättäviä, inspiroivia, tai mitä olen yksinkertaisesti rakastanut, Obama kirjoittaa päivityksessään. 

– Se antaa minulle myös mahdollisuuden korostaa lahjakkaita kirjailijoita, artisteja sekä tarinankertojia – joista osa on tunnettuja ja joistakin et ole ehkä kuullut aiemmin. Toivon, että viihdyt lukiessasi, katsellessasi ja kuunnellessasi. 


Vuoden 2018 lempielokuvikseen Obama on listannut muun muassa yhdysvaltalaisohjaaja Spike Leen teoksen Blackkklansman, jota tähdittää Jasper Pääkkönen. Obaman lempielokuvien joukkoon on päässyt myös esimerkiksi Black Panther.

Jotkut listalle päässeet taiteilijat ovat kiitelleet entistä presidenttiä vuolaasti kunniasta. Esimerkiksi laulaja Janelle Monáe julkaisi Instagram-tilillään kuvasarjan, jossa hän kiittää saamastaan tunnustuksesta. 


– Ja edelleen, sinä pidät aina parhaan presidentin ykköspaikkaa, Monáe kirjoittaa päivityksessään.

Lempikirjojensa joukossa Obamalla on hänen vaimonsa Michelle Obaman elämäkerta Minun tarinani

– Tietenkin suosikkini! Obama on kirjoittanut listan kärkipaikkaa pitävän teoksen perään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja