Mainos

Suuri kohu maailmalla: Suomalaisten suosima kenkä voi pilata jalkasi – ja aiheuttaa jopa hengenvaaran

Maailmalla kohistaan siitä, kuinka supersuositut Crocs-kengät voivat aiheuttaa erilaisia jalkavaivoja ja jopa vaaratilanteita. Asiantuntijat eivät missään nimessä suosittele niitä jatkuvaan käyttöön.

Rakastit tai vihasit niitä, vuonna 2002 lanseerattuja muovisia Crocs-kenkiä on myyty yli 300 miljoonaa paria 90 maassa. Niistä on muodostunut oma ilmiönsä.

Kenkien suosio on pohjautunut pitkälti siihen, että nuo pehmeät muovikengät on hyvin helppo sujauttaa jalkaan. Crocsit ovatkin olleet erityisen suosittuja pienten lasten keskuudessa.

Mutta sopivatko ne päivittäiseen käyttöön?

Huffington Post haastattelemat lääkärit eivät ole kovinkaan innoissaan Crocsien käytöstä.

Esimerkiksi podologi Megan Leahy muistuttaa, etteivät kyseiset kengät sovi jokapäiväiseen käyttöön. Kengät eivät asiantuntijan mukaan tue riittävästi kantapäätä. Varpailla on taipumus taipua kippuralle kantapään ollessa epävakaa. Tämä voi johtaa jännetulehduksiin, varpaiden epämuodostumiin ja kynsiongelmiin sekä aiheuttaa känsiä ja kovettumia.

Leahy muistuttaa, että vastaavaa voivat aiheuttaa flip flop -sandaalit tai muut avokkaat, jotka eivät tue kantapäätä.

Lääkäri Alex Kor huomauttaa, että kengissä tulisi olla aina tukeva pohjallinen kantapään ja varpaiden välillä. Taipuvat pohjalliset aiheuttavat herkästi jalkakipuja – asiantuntija kertookin tavanneensa vastaanotollaan paljon Crocseja käyttäviä ihmisiä, jotka valittavat kantapääkipuja.

Asiantuntijan mukaan kyseisiä kenkiä ei kannattaisi käyttää 8–10 tuntia päivässä.

Podologi Leahy muistuttaa, että Crocseja voi toki käyttää pikkumatkoille vaikkapa rannalle tai uima-altaalle, mutta niitä ei tulisi käyttää pitkillä kävelyretkillä.

Hän myös kertoo huomanneensa, että Crocseja käyttävät lapset – kuten myös aikuiset – kompuroivat sekä kaatuvat herkemmin näissä kengissä, mikä voi aiheuttaa jopa vaaratilanteita.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.