Mainos

Suuri kansainvälinen huumekysely: Suomalaiset ahkerimpia hankkimaan huumeensa verkosta

Suomalaiset hankkivat käyttämänsä huumeet poikkeuksellisen usein verkosta, väittää kansainvälinen huumekysely Global Drug Survey tuoreiden tutkimustulostensa pohjalta.

Ensimmäistä kertaa suomeksi viime vuonna julkaistu kysely selvittää huumeita käyttävien ihmisten käyttötottumuksia ja käyttöön liittyviä seikkoja. Kyselyyn vastasi Suomesta noin 1300 henkilöä.

Yhdessä kyselyn kysymyksistä selvitettiin sitä, kuinka oliko henkilö hankkinut huumausaineita anonyymeiltä verkon kauppapaikoilta, kuten salatusta Tor-verkosta. Kysymykseen vastanneista suomalaisista 45,8 prosenttia ilmoitti hankkineensa kuluneen vuoden aikana huumeita tällaisilta kauppapaikoilta. Kyselyn mukaan Suomessa verkosta huumeita hankkineiden osuus on kasvanut tasaisesti.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Yleisin hankinta kannabista

Osuus on kyselyn maista ylivoimaisesti korkein, sillä toiseksi korkeimman osuuden Englannissa osuus oli 24,6 prosenttia. Yhdysvalloissa osuus on 18,1 prosenttia ja Australiassa 17,2 prosenttia. Listassa on mukana vain maat, joissa kysymykseen on vastannut useampi kuin 500 henkilöä.

Global Drug Survey järjestetään verkossa. Tuloksia arvioidessa pitää huomioida, että internetkysely tavoittaa todennäköisesti muutenkin nettiä ja tietotekniikkaa sujuvasti käyttäviä henkilöitä. Otannan perusteella ei voi tehdä yleispäteviä arvioita ilmiön yleisyydestä.

Kyselyn tulosten mukaan verkosta huumeita ostivat erityisesti nuoret kaupungissa asuvat miehet. Ylivoimaisesti yleisin ostos oli kannabis, jota heistä osti 62 prosenttia. Ekstaasia tai sen vaikuttavaa ainetta MDMA:ta osti noin 47 prosenttia. Merkittävää kysyntää oli lisäksi amfetamiinilla, LSD:llä ja niin kutsuilla taikasineillä. Kolme viidesosaa vastanneista oli ostanut verkosta useampaa kuin yhtä huumelaatua kuluneen vuoden aikana.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.