Mainos

Suuren mittaluokan näppäilyvirhe: Deutsche Bank siirsi vahingossa 6 miljardia dollaria asiakkaan tilille

Maailman suurin investointipankki Deutsche Bank on joutunut raportoimaan viranomaisille suuren luokan kömmähdyksestä rahansiirrossa. Asiakkaalle siirretty summa moninkertaistui näppäilyvirheen takia kuuteen miljardiin dollariin (5,3 miljardia euroa).

The Financial Times -lehden mukaan erehdys tapahtui viime kesäkuussa, kun nuori valuuttakauppaa tekevä virkailija näppäili summan väärin ja se päätyi moninkertaisena vipurahastoasiakkaalle Yhdysvaltoihin. Rahat saatiin takaisin päivää myöhemmin. 

Tapaus on herättänyt kysymyksiä rahasiirtojen turvallisuudesta. Yleisesti on tapana, että tämän mittaluokan siirrot tarvitsevat ainakin yhden toisenkin henkilön hyväksynnän mennäkseen läpi. 

The Financial Timesin mukaan virhe saattoi tapahtua osaksi siksi, että virkailijan esimies oli lomalla. Kahden lehden haastatteleman nimettömänä pysyttelevän pankin työntekijän mukaan virhesiirrot eivät ole harvinaisia, mutta ne eivät yleensä ole lähellekään näin suuria. 

Pankki on raportoinut virhesiirrosta Euroopan ja Yhdysvaltain keskuspankeille ja Britannian viranomaisille.

Frankfurtissa päämajaansa pitävä Deutsche Bank uudelleenorganisoi parhaillaan organisaatiotaan. Sen kaksi toimitusjohtajaa, Anshu Jain ja Jürgen Fitschen, erosivat kesäkuussa pankin ongelmien takia. 

Pankki on myös oikeudessa epäselvyyksien vuoksi. Sitä vastaan on vireilla 6000 oikeusjuttua ja se sai toukokuussa ennätyksellisen 2 500 miljoonan euron sakon osuudestaan korkojen manipuloinnnissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.