Mainos

Suunnistustaustan omaava Topi Raitanen finaalijuoksustaan: "Tämä on vain yksi askel eteenpäin"

2:40

Suomen Topi Raitanen juoksi upeasti yleisurheilun Berliinin EM-kisoissa 3000 metrin esteissä kahdeksanneksi. MTV Sport haastatteli Raitasta juoksun jälkeen. 

Videolla Topi Raitasen haastattelu finaalin jälkeen.

22-vuotias Raitanen juoksi finaalissa ajan 8.40,11. 

– Kahdeksas sija oli sitä bonusta, jota finaalista lähdettiin hakemaan. Ei sinne aikaa lähdetä juoksemaan. Sijoitus oli erinomainen. Alkuerässä sain puristettua hyvin itsestäni irti, mutta tänään ei ollut helpot metrit juostavana. Yritin lopussa taistella sen minkä pystyin, mutta kun väsyy, niin lantio pettää, eikä silloin saa vietyä juoksua eteenpäin. Silloin se on juuri tuon näköistä, Raitanen analysoi finaalia. 

Suomalainen jäi kärjestä vajaat 10 sekuntia. Hänellä on selvä ohje siihen, millä eroa kurotaan umpeen tulevaisuudessa. 

– Terveillä harjoitusvuosilla, tämä on kuitenkin vasta toinen kesä, kun juoksen estekisoja kunnolla. Tarvitsen ehjiä vuosia, etenkin kun olen nuoruudessa tehnyt enemmän suunnistuskilpailuja, niin näissä ratakilpailuissa saa itsestään enemmän irti, Raitanen kertoo. 

– Joka kisan jälkeen on aivan rikki. Kehon täytyy vain tottua siihen. Siihen onneksi auttavat nämä hyvät harjoitusvuodet ja kilpailukesät, Raitanen jatkaa. 

Raitasella on vahva suunnistustausta, hän on voittanut nuorten MM-kultaa vuonna 2015 viestissä, ja on moninkertainen EM-mitalisti. 

– Kyllä se tausta on paljon auttanut. Suunnistuksessa ei kuitenkaan pääse ihan viimeisiä vetämään, sillä kisa kestää paljon kauemmin. Tässä juostaan alle yhdeksän minuuttia ihan limiitillä. Se on eri lailla tyhjentävää keholle. Suunnistuksessa sitä uupuu ja tässä taistellaan happoa vastaan. Itsellä on siinä vielä paljon kehitettävää, Raitanen toteaa. 

Suoritus oli mainio Raitaselta, ja sen lisäksi nuori urheilija sai kallisarvoista kokemusta. 

– Kyllä siinä tulee kylmät väreet, kun tuollaiselle stadionille pääsee juoksemaan. Onhan ne ainutlaatuisia hetkiä, eiköhän näitä kilpailuja tule vielä tulevaisuudessa lisää, ja silloin taistellaan paremmista sijoituksista, Raitanen sanoo. 

Pirteä suomalainen summasi tarkalleen oman aikataulunsa juoksun jälkeen MTV Sportille. 

– Kyllähän se oma elämä pitää aikatauluttaa, tämä on vain yksi askel eteenpäin. Kyllä tämä on se, mistä tykkään, ja haluan kiertää näitä kisoja myös tulevaisuudessa, Raitanen päättää. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.