Susijengi-valmentaja poliittisten erimielisyyksien keskellä Romaniassa – potkut ja haaste oikeuteen!

Suomen koripalloliitossa on herätty tulevaan olympialajiin, 3x3-koripalloon 2:32

CSM Steaua Bukarestin kahteen otteeseen Romanian liigan finaaleihin luotsannut Jukka Toijala, 46, ei jatka Romaniassa. Poliittisten vaikeuksien keskelle kaatuneen seuran paikan liigassa perii CSA Steaua, joka on päättänyt jatkaa tulevaisuudessa uusien pelaajien ja valmentajien voimin.

Steaua Bukarestin ja CSM Bukarestin fuusiosta syntynyt CSM Steaua Bukarest palkkasi Toijalan päävalmentajakseen helmikuussa 2017. Toijala luotsasi seuran kahdesti Romanian liigan finaaleihin, minkä jälkeen hänen sopimustaan jatkettiin kuluvalle kaudelle. Kauden edetessä valkeni, että seuran taustalla alkoi tapahtua hämäriä asioita.

– Syyskuun alussa Bukarestin kaupungin urheilujaosto päätti kesän mittaisen eripuran jälkeen purkaa sopimuksensa armeijan joukkueen Steauan kanssa, jolloin Steaua ja CSM Bukarest erkanivat toisistaan. Steaua jatkaa Romanian liigassa ja FIBA Europe Cupissa alkaneella kaudella, mutta Romanian koripalloliitto ei myöntänyt CSM Bukarestille liigapaikkaa, Toijala avaa.

CMS Steaua Bukarest päätti pistää paletin uusiksi, vaikka sillä oli jo sopimukset Toijalan ja neljän pelaajan kanssa kaudesta 2018-19. Koripalloliitto kertoo tiedotteessaan, että vaille seurapaikkaa jäänyt CSM Bukarest on purkanut sopimuspelaajiensa ja Toijalan sopimukset sekä haastanut heidät oikeuteen.

– Olemme olleet pelaajien kanssa lojaaleja seuraa kohtaan emmekä ole siirtyneet toisiin seuroihin pyynnöistä huolimatta, koska olemme halunneet osoittaa luottamuksemme seuraa kohtaan. Siitä kiitoksena CSM Bukarest on irtisanonut sopimuksemme sekä haastanut meidät kaikki oikeuteen välttääkseen palkanmaksumme alkaneelta pelikaudelta. Lojaaliudella ei ole paljoa merkitystä, kun politiikka astuu kuvioon, Toijala harmittelee.

Toijala on toiminut Susijengin apuvalmentajana kaudesta 2010 lähtien. Hän on johtanut seuravalmentajana CSM Steaua Bukarestin lisäksi Kouvoja ja Kataja Baskettia. Toijalan valmentajauralle mahtuu upeita saavutuksia. Kouvolalainen on luotsannut Kataja Basketin kahdesti Suomen cupin mestaruuteen sekä Kouvot, Katajan ja CSM Steaua Bukarestin Suomen ja Romanian liigan finaaleihin yhteensä kuudesti.

Lue myös:

    Uusimmat