Susijengi-valmentaja Lassi Tuoville merkittävä pesti mestariluotsin potkujen jälkeen

Tappioputkeen ajautunut ranskalainen koripalloseura SIG Strasbourg on erottanut päävalmentajansa Vincent Collet'n ja nostanut joukkueen apuvalmentajana toimineen Lassi Tuovin, 33, päävalmentajaksi.

Susijengin apuluotsina kesästä 2010 lähtien ollut Tuovi toimii kolmatta kauttaan Strasbourgin valmennusjohdossa.

Voitettuaan marraskuussa kaikki kuusi otteluaan Ranskan Pro A:ssa on SIG Strasbourg ajautunut syvään lamaan ja voittanut kahdeksasta viimeisestä ottelustaan vain yhden. Mestarien Liigassa joukkue kyntää neljän ottelun tappioputkessa.

– Tämä päätös oli vaikea tehdä yhdeksän hedelmällisen yhteistyövuoden jälkeen, SIG Strasbourgin toiminnanjohtaja Martial Bellon kommentoi. 

– Tulevien päivien aikana työskentelemme vakiinnuttaaksemme loppukauden olosuhteet ja tiedotamme pian lyhyen ja pitkän aikajänteen suunnitelmistamme, jatkoi Bellon.

Myös Ranskan maajoukkuetta valmentava Collet saavutti Strasbourgissa viisi perättäistä Ranskan pääsarjan hopeaa (2013-2017). Maajoukkuepeleistä palkintokaapissa on muun muassa kaksi MM-pronssia ja Euroopan mestaruus.  

Aikaisemmin Ranskan Pro A:ssa on suomalaisista toiminut päävalmentajana Henrik Dettmann, joka luotsasi nimenomaan Strasbourgia syksyllä 2016.

Lähde: Koripalloliiton tiedote

Lue myös:

    Uusimmat