Susijengi tuoreen olympianelosen kanssa samaan MM-karsintalohkoon

Miesten koripallomaajoukkue Susijengi kohtaa Slovenian, Kroatian ja Ruotsin MM-karsintojen ensimmäisessä vaiheessa. Joukkueet arvottiin tänään Sveitsissä C-lohkoon.

Päävalmentaja Henrik Dettmannin mielestä päivän kunnon merkitys on kivikovassa lohkossa olennaista.

–  Lohkoarvonta oli ensimmäinen onnenpyörän pyöräytys näissä karsinnoissa. Seuraava pyöräytys tulee lähempänä karsintaikkunoita, kun näemme, millä kokoonpanoilla joukkueet pelaavat. Se on osa päivän kuntoa, Dettmann totesi Koripalloliiton tiedotteessa.

Lohkon ennakkosuosikki Slovenia ylsi Tokion olympialaisissa neljänneksi hävittyään välierän pisteellä Ranskalle. Se on myös hallitseva Euroopan mestari voitettuaan miesten EM-kultaa syksyllä 2017.

Euroopan alueen MM-karsinnat aloittaa 32 joukkuetta kahdeksassa lohkossa. Marraskuussa alkavissa karsintaotteluissa tavoitellaan paikkaa MM-jatkokarsintoihin, ja jatkopaikan saa lohkon kolme parasta.

Jatkokarsinnat alkavat ensi vuoden elokuussa kuuden joukkueen lohkoissa, ja niissä ratkeavat paikat vuoden 2023 MM-kisoihin. Maailmanmestaruuskisojen sijoituksista pelataan Filippiineillä, Indonesiassa ja Japanissa. Euroopasta MM-lopputurnauspaikan saa 12 joukkuetta. 

Susijengi on pelannut MM-kisoissa kerran, sillä vuonna 2014 joukkue sai turnaukseen villin kortin.

Lue myös:

    Uusimmat