Näin Susijengin Lassi Tuovi reagoi olympiakarsintaonneen – Henrik Dettmannilta tiukka arvio tasosta

Susijengi kohtaa olympiakarsinnoissa Puolan ja Bahaman

Suomen miesten koripallomaajoukkue eli Susijengi arvottiin ensi heinäkuussa käytävissä (2.–7.2024) olympiakarsinnoissa Espanjan Valenciaan. Susijengi kohtaa alkulohkossaan Puolan ja Bahaman. Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi ja Koripalloliiton valmennuksen johtaja Henrik Dettmann kommentoivat arpatulosta maanantaina.

Suomen pitää yltää omassa alkulohkossaan kahden parhaan joukkoon, jotta se voi mitellä paikasta Pariisin olympialaisiin.

Olympiakarsintoihin osallistuvat maat on jaettu neljään eri turnaukseen. Jokaisen turnauksen voittaja etenee olympialaisiin.

Suomi on kohdannut Puolan muun muassa Prahan EM-kisoissa, missä Suomi oli parempi lukemin 89–59. Bahama sen sijaan on Suomelle uusi tuttavuus.

– Maailmanluokan vastustajia jälleen kerran, kuten tällä tasolla sopiikin odottaa. Puola on tietenkin vanha tuttu jo monen vuoden takaa ja Bahama NBA-pelaajineen oli erinomaisen vakuuttava viime kesän otteluissaan, Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi sanoo.

Bahaman nippua tähdittävät NBA-pelaajat Deandre Ayton, Buddy Hield ja Eric Gordon.

Mikäli Suomi yltää omassa alkulohkossaan kahden parhaan joukkoon, etenee se Valencian turnauksen semifinaaleihin. Valencian toisessa alkulohkossa pelaavat turnauksen isäntä Espanja, Libanon ja Angola.

Koripalloliiton valmennuksen johtaja Henrik Dettmann pitää olympiakarsintojen tasoa ”timanttisen kovana”.

– Olympiakarsinnat ovat kaikkea muuta kuin alkuerä, jossa tulosrajan saavuttanut saa osallistua kisoihin. Karsinnat ovat kokonaisuudessaan tämän globaalin suurlajin semifinaalikierros ja itse olympiaturnaus sen finaali. Enkä yhtään yllättyisi, jos neljästä karsintaturnauksesta olympialaisiin etenisi neljä eurooppalaista joukkuetta, Dettmann heittää.

Lue myös:

    Uusimmat