Mainos

Susi määrätty lopetettavaksi Juuassa: Ei toimi normaalin eläimen tavoin

Poliisi on määrännyt Juuan kirkonkylällä liikkuneen suden lopetettavaksi. 

Yksittäisestä sudesta on useita näkö- ja jälkihavaintoja sekä ilmoituksia torstain ja lauantain väliseltä ajalta. 

Havaintojen mukaan susi on usean päivän ajan liikkunut ja yöpynyt asuttujen rakennusten piha-alueilla tai läheisyydessä, eikä se väistä tai pakene ihmistä normaalin eläimen tapaan. Lauantaina saatujen jäljityshavaintojen mukaan susi ei myöskään liiku normaalisti. 

Todennäköisesti sama eläin on liikkunut alkuviikosta talojen pihoissa Polvijärven Martonvaaran kylällä. Sutta on tuolloin myös karkotettu, mutta eläin on hakeutunut uudelleen asutuksen läheisyyteen. Poliisi arvelee havaintojen perusteella olevan mahdollista, että susi on sairas, loukkaantunut tai nälkiintynyt.

Koska alueella on runsaasti vakinaista asutusta ja liikennettä, poliisilaitos katsoo, että suden jatkuva liikkuminen alueella heikentää merkittävästi alueella asuvien ja oleskelevien ihmisten sekä liikenteen turvallisuutta. 

Sutta on etsitty ja jäljitetty iltapäivälläkirkonkylän kaakkoispuolella, mutta eläintä ei ole onnistuttu lopettamaan. Poliisi on johtanut ja valvonut toiminnan turvallisuutta paikan päällä. 

Pimeän tultua toiminta keskeytettiin ja tilanne arvioidaan aamulla uudestaan.

Kuluvan talven aikana Pohjois-Karjalassa on lopetettu neljä sutta poliisin määräyksellä. Karkotusmääräyksiä on annettu 17.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja