Mainos

Poliisi päätti kahden suden tappamisesta: ”Aiheuttivat vaaraa ihmisen hengelle”

Poliisi päätti tänään kahden suden lopettamisesta Pohjois-Karjalassa.

Toinen susista lopetettiin aamupäivällä Tohmajärven Akkalassa ja toinen iltapäivällä Ilomantsin ja Joensuun raja-alueella Mutalahdessa.  Molemmissa tapauksissa lopettamisessa käytettiin riistanhoitoyhdistysten SRVA-henkilöstöä.

Poliisi on kirjannut kuluvan vuoden aikana useita ilmoituksia Joensuun Tuupovaaran sekä Tohmajärven alueella liikkuvista susista. Susia on myös useaan kertaan karkotettu. Karkotukset eivät ole kuitenkaan onnistuneet tai tehonneet, koska susista on tehty niiden jälkeenkin lukuisia jälki- ja näköhavaintoja asutusten läheisyydessä ja pihamailta. Alueilta on ilmoitettu myös koti- ja tuotantoeläinvahinkoja.

Poliisi toteaa, että poliisilla on oikeus ottaa kiinni ja viimesijaisena keinona lopettaa eläin, joka aiheuttaa vaaraa ihmisen hengelle ja terveydelle.

Poliisista kerrotaan, että toistuvasti ihmisasutusten läheisyydessä liikkuva susi käyttäytyy tavalla, joka täyttää kyseisen kriteerin.

Tohmajärvellä lopetettu susi oli 30-kiloinen, noin kolmevuotias ja ulkoisesti hyväkuntoinen naarassusi. Ilomantsissa lopetettu susi oli puolestaan alle 30-kiloinen, noin kaksivuotias naaras, jonka karvoituksessa oli sairauteen viittaavia merkkejä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.