Mainos

Sushiskandaali Tampereella: Ravintoloitsijat kiersivät veroja yli puolen miljoonan edestä – ohjeistivat työntekijät olemaan lyömättä kassaan, jos asiakas ei pyytänyt kuittia

Kolme tamperelaista sushiyrittäjää on tuomittu ehdollisiin vankeusrangaistuksiin törkeästä kirjanpitorikoksesta ja törkeästä veropetoksesta. Pirkanmaan käräjäoikeus antoi tuomionsa tiistaina 5.11.

Vuonna 1988 syntynyt mies tuomittiin vuoden ja 5 kuukauden ehdolliseen vankeuteen, vuonna 1982 syntynyt nainen vuoden ja 3 kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja vuonna 1980 syntynyt mies vuoden ja 2 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Kolmikko oli jättänyt osan käteisellä tapahtuneesta myynnistä lyömättä ravintolan kassaan. He olivat myös ohjeistaneet ravintolatyöntekijöitä toimimaan näin, mikäli asiakas ei pyytänyt oston yhteydessä kuittia.

Kassan ohi oli kulkenut yhteensä 504 000 euron summa. Oikeusasiakirjojen mukaan ohimyynnistä osa on maksettu työntekijöille verotuksen ulkopuolelle jääneenä palkanlisänä ja muu osa ohimyynnistä oli jaettu tuomittujen kesken.

Toiminta oli jatkunut noin kolmen vuoden ajan vuosina 2014–2017.

Suurin osa rikoksista oli tehty osana Watami Sushi -ravintoloiden liiketoimintaa. Watami Sushilla oli Tampereella kaksi ravintolaa.

Tuomiot lyhenivät, koska asia käsiteltiin tunnustamisoikeudenkäynnissä

Tämän lisäksi myös kolmikon henkilökohtaisten tulojen ilmoittamisessa oli puutteita. Vuonna 1982 syntynyt nainen ja 1988 syntynyt mies tuomittiin myös törkeästä veropetoksesta ja vuonna 1980 syntynyt mies veropetoksesta.

He olivat jättäneet maksamatta niin arvonlisäverot, tuloverot kuin työnteijöidensä ennakkopidätykset sekä sairausvakuutusmaksutkin. Korvattava summa kasvoi yhteensä 173 000 euroon.

Tuomiot kuitenkin lievenivät 6–7 kuukaudella, koska ne käsiteltiin tunnustamisoikeudenkäynnissä. Tuomitut eivät siis kieltäneet syyllisyyttään.

Tämän lisäksi tuomitut määrättiin kolmen vuoden liiketoimintakieltoon.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja