Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Susanna Laine ja Emma Kimiläinen ottavat toisistaan mittaa Kokkisodassa! Näin syntyy gourmet-annos kaurahiutaleista

MTV Oy / Liisa-Sofia Nikula
Julkaistu 05.08.2021 20:00
Toimittajan kuva

Rebeca Romero

rebeca.romero@mtv.fi

Kokkisota-kausi lähenee loppuaan. Viimeisessä jaksossa herkkuruokia valmistavat Susanna Laine ja Emma Kimiläinen. 

Kokkisota-kauden viimeisessä jaksossa keittiöihin saapuvat näyttelijä-juontaja Susanna Laine sekä autourheilija Emma Kimiläinen. Kokkeina nähdään Linnea Vihonen ja Sirly Ylläsjärki.

Katso tästä jakson herkulliset reseptit!

Pikatehtävän raaka-aineet:

-viiriäisenmunia

-corn flakeseja

-vadelmia

-savustettu kasvisleikkele

-verigreippi

-perusraaka-aineet

Pikatehtävä vihreä keittiö / Linnea

eps10_pikatehtava_vihrea_

Amuse bouche

Riko viiriäisenmuna pienen stanssin sisälle rypsiöljyssä pannulle kypsymään. Mausta sormisuolalla.

Soseuta vadelmat ja paseeraa sose siivilän läpi.

Leikkaa kasvisleikkeleestä pieniä paloja ja leivitä ne vehnäjauhoissa, viiriäisenmunassa ja murskatuissa corn flakeseissa. Kypsytä leivitetyt kasvisleikkelepalaset pannulla.

Asettele viiriäisenmuna lautaselle ja laita kasvisleikkele sen päälle. Lisää annokseen paseerattua vadelmaa ja tuoreita vadelmia. Koristele verigreippisiivulla ja tuoreella timjamilla.

Punainen keittiö / Sirly

eps10_pikatehtava_punainen_2_

Kaksi välitervehdystä

1. Murskaa ½ dl corn flakeseja 2 desilitraan maitoa. Siivilöi maissihiutaleet pois. Lisää siivilöityyn maitoon 1 rkl hunajaa, 2 rkl vadelmia ja loraus greipin mehua. Soseuta ainekset blenderissä.

Paahda corn flakeseja pannulla.

Asettele seos kippoon ja lisää päälle paahdettuja maissihiutaleita ja vadelmia.

2. Keitä 2 viiriäisenmunaa.

Paahda kasvisleikkele pannulla ja leikkaa se viipaleiksi.

Sekoita creme fraicheen verigreipin mehua, hienonnettua persiljaa, suolaa ja pippuria.

Asettele lautaselle puoliksi leikatut viiriäisen munat ja creme fraiche ja ripottele päälle paahdettuja kasvisleikkeleviipaleita. Viimeistele persiljalla.

Päätehtävä vihreä keittiö / Sirly ja Susanna Laine

Raaka-aineet:

-punaisia linssejä

-paksoi

-vihreitä viinirypäleitä

-burrata mozzarella

-voisilmäpullapitko

-mascarpone

-perusraaka-aineet

Linssirisotto

Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli öljyssä pannulla. Lisää pannulle siivilässä huuhdeltu linssi ja jatka kuullottamista. Lisää valkoviiniä ja keitä. Lisää kanalientä ja hauduttele pikkuhiljaa lientä lisäten. Kun linssi on kypsää, lisää nokare mascarponea ja loraus kermaa. Mausta suolalla, sitruunamehulla ja persiljalla ja tarjoile välittömästi. Koristele timjamilla.

Mozzarellasalaatti

eps10_paatehtava_punainen_2_

Suikaloi paksoi ja puolita viinirypäleet. Valmista vinaigrettekastike sekoittamalla valkoviinietikka, oliiviöljyä, vaahterasiirappia, suolaa ja pippuria. Sekoita paksoisuikaleet ja viinirypäleet vinaigretessä.

Asettele salaatti lautaselle ja laita päälle kokonainen burrata mozzarella. Viimeistele basilikanlehdillä.

Köyhiä ritareita ja mascarponevaahto

eps10_paatehtava_punainen_1_

Stanssaa pullapitkosta pyöreän muotoisia paloja. Vatkaa munan rakenne rikki ja lisää siihen maitoa ja sokeria. Kasta palat munamaidossa ja paista voissa ja vaahterasiirapissa molemmin puolin.

Valmista vaahto vatkaamalla 1,5 dl kermaa ja sekoittamalla siihen 2 rkl mascarponea ja sokeria.

Asettele köyhät ritarit lautaselle ja laita mascarponevaahto päälle. Viimeistele puolitetuilla viinirypäleillä.

Päätehtävä punainen keittiö / Linnea ja Emma Kimiläinen

Raaka-aineet:

-kampasimpukoita

-kookoskerma

-kumkvatteja

-minttua

-Elovena-pikakaurahiutaleita

-shiso

-perusraaka-aineet

Kevyesti savustettu kampasimpukka

eps10_paatehtava_vihrea_2_

Puolita kampasimpukat keskeltä ohuiksi. Tee kampasimpukoille savustuskattila laittamalla ison kattilan pohjalle jokin koroke, esimerkiksi kippo väärinpäin tai lasi. Laita kampasimpukat astiaan ja korokkeen päälle niin, että kansi mahtuu kiinni. Laita kattilan reunoille runsaasti rosmariinia ja minttua varsineen päivineen. Liekitä kaasupolttimella yrttejä niin, että kattila savustuu, ja laita nopeasti kansi päälle.

Ota kampasimpukat savustuskattilasta pois. Lorauta päälle kumkvatista puristettua mehua ja tummaa seesamiöljyä. Mausta kevyellä suolalla. Anna simpukoiden hetken marinoitua hapossa.

Lisää kampasimpukoiden päälle vielä kumkvattiviipaleita ja shisoa ja tarjoile.

Kampasimpukoita suolaisessa puurossa

eps10_paatehtava_vihrea_3_

Paista kampasimpukat voissa. Tee puuro sekoittamalla 1 ps pikakaurahiutaleita 2 desilitraan kookosmaitoa ja 1 desilitraan vettä. Keitä puuro ja mausta se riisiviinietikalla, soijalla ja hienonnetulla shisolla.

Laita puuro kippoon ja kampasimpukat päälle. Viimeistele raastetulla kumkvatinkuorella.

Kookoskermavaahto ja pehmeä krokantti

Vatkaa kermaa, kookoskermaa, hunajaa ja raastettua kumkvatinkuorta.

Tee krokantti sekoittamalla 1 rkl vettä, 1 dl fariinisokeria, 1 pussi kaurahiutaleita ja hienonnettua kumkvattia. Sulata voi kattilassa ja lisää ainekset sinne. Keitä seosta koko ajan sekoittaen. Asettele seos leivinpaperin päälle vuokaan ja laita pakkaseen jähmettymään.

Asettele annos lautaselle laittamalla kookoskermavaahto shisolehtien päälle. Murenna krokanttia pinnalle ja viimeistele raastetulla kumkvatinkuorella.

Kokkisota mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla torstaisin kello 20!

Lisää aiheesta:

Salkkarit-tähdet Kokkisota-keittiössä: "Suomen yksi kalleimista kuorrutuksista"Kokkisota-keittiössä vieraina Jenni Poikelus ja Ali Jahangiri – näin valmistuvat maukkaat kanapihvit! Kokkisodassa nähdään Helena Ahti-Hallberg ja Janne Virtanen – miten paistetaan täydellinen entrecôte-pihvi? Katso resepti!Kokkisodan kolmannessa jaksossa nähdään yllätys! Katso tästä jakson herkulliset reseptitKokkisodan toisessa jaksossa kokataan Ville Haapasalon ja Antti Reinin kanssa – katso tästä molempien joukkueiden reseptit!Kokkisodan ensimmäisessä jaksossa kokataan Kiti Kokkosen ja Janne Katajan kanssa – katso tästä molempien joukkueiden reseptit!
Susanna LaineEmma KimiläinenRisottoKokkisotaTV-ohjelmat

Tuoreimmat aiheesta

Susanna Laine
  • 8.9.11:15
    Salatut elämät

    Salkkarit-tähti Tuuli Mattila ja Lauri Nurkse juhlivat hääpäiväänsä: "Oltu yhdessä jo 12 vuotta"

  • 9.4.18:03
    Petri Nygård

    K&T: Susanna Laine kertoo hänen ja Petri Nygårdin suhteesta – pari elänyt miltei neljä vuotta etäsuhteessa

  • 18.12.202420:05
    Heikki Silvennoinen

    Suomalaiset julkisuudenhenkilöt surevat Heikki Silvennoisen kuolemaa: "Hyvää matkaa rakas veli"

  • 18.12.202418:15
    Kultainen Venla

    Kultainen Venla -gaalan juontaa ennätyksellisesti seitsemän ihmistä – he nousevat lavalle

  • 08.09.202416:20
    Salatut elämät

    Tuuli Mattila ja Lauri Nurkse avioituivat