Suru-uutinen: Valtaisaa some-suosiota eläkkeellä nauttinut tullikoira Dani on kuollut – "Tänään aamulla ruoka ei maistunut, eikä jalat kantaneet"

Valtavaa some-suosiota nauttinut, eläköitynyt tullikoira Dani on kuollut. Suru-uutisesta ilmoitti koiran omistaja ja ohjaaja Mika Niemenmaa Facebookissa.

Dani tuli tunnetuksi muun muassa useasta tv-sarjasta. Koria esiintyi Lentokenttä -sarjassa ja muun muassa Suomen Tulli -sarjassa. Eläköitymisensä jälkeen Dani keräsi suursuosion somessa.

Mika Niemenmaa julkaisi Danin viimeisistä hetkistä koskettavan kirjoituksen.

Eilen iltalenkillä Dani pysähtyi, katseli kauas kaukaisuuteen ja nuuhki raikasta ilmaa. Lenkin ajan hän kuonolla kosketteli kättäni ja katseli minua. Ihmettelin kovasti käytöstä ja kysyin, mitä yrität kertoa. Illalla hän leikki vielä perheen muiden koirien kanssa.

Tänään aamulla ruoka ei maistunut, eikä jalat kantaneet. Menimme eläinlääkäriin ja Danin maha oli kasvaimen peitossa. Dani oli jo luovuttanut ja pyysi, että saatan hänet Sateenkaarisillan toiselle puolelle ja sen hänelle viimeisenä palveluksena tein.

Rakas pitkäaikainen elämänkumppani, työtoveri ja kaikkien rakastama Dani on poissa. Syvästi kaivaten -Mika

Myös MTV Uutiset on kertonut ajoittain sankarikoiran eläkepäivien kuulumisista.

Dani jäi eläkkeelle vuonna 2017. Koira ehti uransa aikana tehdä yli tuhat huumelöytöä. Danin tarkka nenä paljasti vuosien varrella muun muassa lääkkeitä, huumeita ja muita kiellettyjä aineita.

Danin poismenosta kertoi aiemmin Iltalehti.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja