Surmattiinko Raisa Räisänen ampumalla? KRP: Tapauksesta uusi vihje – ruumiskoirat etsimään hautapaikkaa Pälkäneellä

2:37

Tampereella vuonna 1999 kadonneen Raisa Räisäsen tapauksesta on uutta tietoa. Keskusrikospoliisi on tutkinut vihjettä, jonka mukaan tamperelainen mies olisi tunnustanut surmanneensa 16-vuotiaan Raisa Räisäsen ampumalla ja haudanneensa tämän maakuoppaan omille mailleen. Asiasta kerrotaan tämän illan Rikospaikka-ohjelmassa.

– Tällainen tutkintalinja on noussut esille vuonna 2015 ja sen todenperäisyyttä edelleen tarkistetaan, tutkinnanjohtaja Paavo Tuominen vahvistaa MTV:lle.

Vihjeen mukaan tamperelaismies olisi tunnustanut teon juuri ennen kuolemaansa Tampereen keskustassa sijainneen pubin omistajalle, joka taas kertoi asiasta kolmannelle osapuolelle syksyllä 2013. Pubin omistaja kuoli 2014.

”Tunnustuksesta” pubin omistajalta kuullut mies otti yhteyttä poliisiin ja hänet kuultiin esitutkintaan 2015. Poliisi on kuullut miestä kahdesti.

Tuomisen mukaan tämäkin tutkintalinja ja vihje otetaan vakavasti.

– Mitään ei voi poissulkeakaan. Mahdollisimman hyvin nämä pitää tarkistaa, Tuominen sanoo.

Rikospaikka-ohjelmassa kerrotaan myös, että vihjeeseen liittyen poliisi tarkistaa mahdollisia hautapaikkoja Pirkanmaan maakunnassa sijaitsevan Pälkäneen seudulla. Teon ”tunnustaneella” oli siellä maita ja kiinteistöjä.

– Vihjeen mukaan Raisa Räisänen olisi haudattu tunnustaneen omille maille. Teemme etsintöjä ruumiskoirien avulla myöhemmin keväällä, Tuominen kertoo.

Tarkempaa etsintäpaikkaa poliisi ei kerro. Poliisi on jo aiemmin käynyt paikalla ja puhuttanut muun muassa teon ”tunnustaneen” omaisia.

Pimeät vuokralaiset syyniin

Viime keväänä MTV kertoi taksinkuljettajasta, joka oli ottanut vuonna 2015 yhteyttä poliisiin.

Taksinkuljettaja oli kertonut Raisa Räisäsen näköisen nuoren naisen nousseen hänen taksiinsa ulkomaalaistaustaisen miehen kanssa Tampereen Hämeenkadulla katoamisyönä lokakuussa 1999. 

Raisa oli ollut peloissaan, mutta oli silti matkannut miehen kanssa kymmenisen kilometriä keskustasta etelään Multisiltaan. Matka päättyi Multiojankatu 28:n kerrostalojen luokse.

Poliisi on tutkinnassa tavoittanut talossa asuneita ulkomaalaistaustaisia henkilöitä ja puhuttanut heitä. Kuulemiset eivät ole johtaneet läpimurtoon tutkinnassa.

– Tähän tutkintalinjaan liittyen käymme seuraavaksi läpi alueen taloissa mahdollisesti asuneita pimeitä vuokralaisia, Tuominen kertoo MTV:lle.

Lisää tapauksesta illan Rikospaikka-ohjelmassa MTV3-kanavalla kello 22.40.

22:56

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja