Surface Pro 3 ja Windows 10 eläkeläispariskunnan käsittelyssä: "Oh My God!"

Microsoftin uusi Windows 10 -käyttöjärjestelmä on ollut viime viikkoina vahvasti otsikoissa. Uusi käyttöjärjestelmä on saanut nopeaan tahtiin paljon enemmän kehuja käyttötuntumastaan kuin aiempi Windows 8 -versio.

Microsoft Surface Pro 3


Testilaitteessamme on Intel Core i5-suoritin, 4 Gt:n keskusmuisti ja 128 Gt:n kiintolevy. Näyttönä on 12-tuumainen kosketusnäyttö (2160 x 1440). Akun kesto on noin 9 tuntia. 

IT-toimittajan näkövinkkelistä kyseessä on varsin pätevä laite, jonka jämäkkä ja pitkälle viimeistelty runko tekee vaikutuksen. 

Koneen hinta on reilut 1100 euroa, eli mistään halvasta laitteesta ei ole kyse. Ja mukaan kannattaa ehdottomasti hankkia erikseen vielä Type Cover -näppäimistö. Näppäimistö tekee laitteesta todellisen monitoimitietokoneen.

Verkosta löytyy paljon asiantuntijoiden arvioita Windows 10 -järjestelmästä. Halusimme kuitenkin selvittää, mitä mieltä tietokonetta harvemmin käyttävät ihmiset ovat uudesta käyttöjärjestelmästä.

Kiikutimme Windows 10:llä varustetun Microsoft Surface Pro 3 -tietokoneen eläkeläispariskunnan, Eilan ja Lassen kokeiltavaksi.

Surface Pro 3 -hybridikannettava on mainio alusta Windows 10:n kokeiluun, sillä se edustaa kiteytettynä Microsoftin visiota nykyaikaisesta tietokoneesta.

Tietokone toimii kannettavan tavoin kun siihen kytkee taustavalaistun Type cover -näppäimistön.

Kun näppäimistö on irroitettu, niin laitetta käytetään tabletin tavoin kosketusnäytön kautta. Paketissamme on mukana myös Surface pen -kosketuskynä.


Lasse: "Windows 10 vaatii totuttelua"

Lassen omassa pöytäkoneessa on käytössä tällä hetkellä vanha Windows Vista -käyttöjärjestelmä. Hän lähti innokkaasti kokeilemaan uudella käyttöjärjestelmällä varustettua Surface Pro 3 -konetta.

Aivan kitkattomasti ensituntuma ei kuitenkaan sujunut:

-Aluksi tämä tuntuu aivan oudolta. Tämä on aivan erilainen käyttöjärjestelmä kuin Vista. Ja mistäs nyt löydän vaikkapa Wordin ja Exelin?

Pienellä selailulla paljastuu, että Wordit ja Exelit tarjoava Office-paketti on maksullinen.

-No niin tietenkin, kaikki maksaa, tuhahtaa Lasse. 

Lasse huomauttaa, että sivuja vieritettäessä koneen näytöllä on havaittavissa pientä töksähtelyä, ikäänkuin näyttö toimisi hieman viiveellä. Myös Surface pen -kynän toiminta herättää kummastusta:

-Teoriassa tämä kynä on hyvä, mutta jotenkin sen toivoisi toimivan vielä paremmin. Ehkä en osaa käyttää tätä oikein, hän pohtii.

Erityiskiitoksen Lasse antaa Windows 10:n uudesta Edge-selaimesta, jossa sivuille voi tehdä omia merkintöjä ja jakaa niitä eteenpäin.

-Tästä on varmasti hyötyä ja se toimii kätevästi, Lasse toteaa.

Itse Surface Pro 3 -tietokone jäi Lasselle hieman etäiseksi. 

-En ole tästä kovinkaan innostunut ensi näkemältä. Kokonaisuus vaikuttaa vähän oudolta. Mutta se varmaan vain vaatisi, että laitteeseen perehtyisi paremmin.

Testin jälkeen Lasse jäi vielä pitkäksi aikaa kokeilemaan laitetta ja alun jyrkkä kantakin pehmeni lopulta hieman.

Eila: "Enhän minä ymmärrä näistä mitään"

Eilalla on käytössään Android-tabletti, jonka kautta hän lukee uutiset ja sähköpostit.

Eila on kuitenkin melko tekniikkakammoinen ihminen ja hänet jouduttiin raahaamaan Surface Pro 3:n eteen hieman vastentahtoisesti.

-Enhän minä ymmärrä näistä mitään. Mitä näppäimiä tässä nyt pitäisi painaa?

Kun Eilalle todettiin, että kyseessä on täysiverinen tietokone eikä pelkkä tabletti, niin yllätys oli melkoinen.

-Siis onko tämä todellakin tietokone, eikä pelkkä tabletti, Oh My God, hihkaisi Eila.

Teknologiakammostaan huolimatta Eila näytti pääsevän yllättävän nopeasti sinuiksi uuden koneen ja käyttöjärjestelmän kanssa.

-Jahas, tuolta löytyy nettiselain. Nyt taidankin lukea uutiset, joo tästä se lähtee. Ja sitten vielä säätiedot - sateiselta näyttää.

Eila piti Lassea enemmän Surfacen olemuksesta:

-Laite miellyttää silmää ja näppäimistö tuntuu kivalta.

Tästä huolimatta Eila totesi nykyisen tablettinsa riittävän hyvin omiin tarpeisiinsa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja