Supo: Suomen viranomaisten yhteistyö terroriuhassa yllätti Norjan

Suojelupoliisi kiistää, että poliisi jakoi Suomessa myös Tullille ja Rajavartiolaitokselle tietoja, jotka Interpol olisi pyytänyt pitämään salaisina.

Asia liittyy Norjassa heinäkuun lopulla epäiltyyn terrori-iskun uhkaan.

– Interpolilla ei ollut mitään tekemistä siinä, miten Suomen viranomaisten välillä tiedotettiin terroriuhasta, kertoo suojelupoliisin viestintäpäällikkö Jyri Rantala.

Norjalle Suomen viranomaisten välinen yhteistyö näyttää tulleen Rantalan mukaan yllätyksenä.

– Suomen viranomaisilla on kansainvälisesti ainutlaatuinen poliisin, Tullin ja Rajavartiolaitoksen PTR-järjestelmä. Meillä näillä kaikilla kolmella on rikostorjunnan valtuuksia.

Tästä syystä poliisi tiedotti myös Tullille ja Rajavartiolaitokselle, mitä Norjassa kerrottiin terroriuhasta tiedotustilaisuudessa 24. heinäkuuta.

– Myöhemmin kävi ilmi, että Suomen toimintamalli oli erilainen kuin Norjan viranomaiset olisivat toivoneet, Rantala lisää.

Ruotsalainen uutistoimisto TT väitti tällä viikolla, että Norjan terroriepäiltyjen etsintään liittyi sekaannus Suomen poliisissa. TT:n mukaan Interpol oli lähettänyt Euroopan maiden poliisiviranomaisille kuvaukset epäillyistä, mutta pyytänyt pitämään tiedot salaisina.

Lue myös:

    Uusimmat