Supikoiria, piisameja ja muita vieraslajeja halutaan torjua entistä tehokkaammin – lakiesitys lähti lausuntokierrokselle

Maa- ja metsätalousministeriö haluaa tehostaa vieraslajieläinten, kuten supikoiran ja piisamin, torjuntaa. Tätä koskevan lakiesityksen luonnos on lähetetty lausuntokierrokselle.

Katso viimevuotinen uutisjuttu vieraslajeista Suomessa!

Ministeriön mukaan vieraslajien torjunnassa tulisi voida käyttää samoja keinoja, joilla metsästyslain mukaan saadaan pyydystää ja tappaa rauhoittamattomia eläimiä.

Samalla esitetään, että metsästyslain pyyntirajoitus ei enää koskisi supikoiraa, piisamia, rämemajavaa ja pesukarhua, jotka on EU:ssa säädetty haitallisiksi vieraslajeiksi.

Ministeriö haluaa lisäksi lisätä kultasakaalin riistalajeihin. Näin sen kantaa voitaisiin säädellä, jos se asettuu tulokaslajina Suomeen.

–  Vieraslajit, kuten supikoira, aiheuttavat luonnossa levitessään suurta haittaa Suomen alkuperäiselle eläinkunnalle. Siksi tehokkaat keinot niiden torjumiseksi ovat tarpeen, sanoo maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat