Entisen NHL-hyökkääjän uratarina hakee vertaistaan, lähetti rohkaisevan viestin nuorille lupauksille – "Ei sillä ole väliä"

4:19
Videolla Kaapo Kakon mietteitä NHL-varauksestaan.

Yli 1 000 ottelua NHL:ssä pelannut Theo Fleury, 50, intoutui muistelemaan omaa NHL-varaustaan viikonlopun varaustilaisuuden yhteydessä.

Kiekkomaailma pysähtyi jälleen viikonlopuksi seuraamaan vuosittaista NHL-varaustilaisuutta, jossa ikäluokan lahjakkaimmat ja kirkkaimmat lupaukset varataan NHL-joukkueiden toimesta. Nuoret lahjakkuudet pääsevät tilaisuudessa kirkkaimpaan valokeilaan, mutta todellinen tie kohti NHL:ää alkaa vasta varauksen jälkeen.

NHL-varaus ei aina tarkoita huikeaa uraa. Kärkikierroksilla varattu pelaaja voi jäädä täysin ilman NHL-otteluita, kun taas joku voi ponnahtaa alemmilta kierroksilta tähdeksi. Yksi hyvä esimerkki on Tapparassakin urallaan pelannut Theo Fleury, joka varattiin vuonna 1987 vasta kahdeksannella kierroksella, mutta pelasi hienon uran NHL:ssä.

Fleury muisteli omaa NHL-varaustaan Twitter-tilillään. Muistelut sisälsivät rohkaisevan viestin nuorille kiekkolupauksille.

– Tämä on kaikille niille, joita ei varattu NHL-draftissa: Ei sillä ole väliä, milloin tai miten sinut varataan. Minut valittiin vasta 20. kierroksella, sillä ensimmäisenä varausvuotenani minua ei valittu lainkaan. Pelasin lopulta 1 000 ottelua. Kun saat mahdollisuuden, hyödynnä se, Fleury kirjoittaa.

Fleury pelasi NHL:ssä kaiken kaikkiaan 1 084 ottelua, joissa hän iski upeat 1 088 pistettä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja