SM-liigasta NHL:ään loikanneen huippulupauksen peliotteet mykistivät Jarmo Kekäläisen – "Ihan uskomaton kaveri"

KalPasta SM-liigakauden päätteeksi Pohjois-Amerikkaan Columbus Blue Jacketsin organisaatioon siirtynyt Alexandre Texier on tehnyt lyhyessä ajassa Jarmo Kekäläiseen suuren vaikutuksen.

Texier pelasi tällä kaudella SM-liigassa KalPan riveissä 55 ottelua tehden 41 pistettä. Kun KalPan kausi päättyi runkosarjaan, suuntasi ranskalaistähti rapakon taakse jatkamaan kiekkokauttaan.

Texier aloitti taipaleensa Pohjois-Amerikassa AHL:stä. Hienot peliesitykset nostivat ranskalaistaiturin kuitenkin nopeasti Columbuksen NHL-ryhmään, jonne Texier on sopeutunut erinomaisesti.

– Eipä siihen paljon paremmin voi sopeutua. Täytyy kyllä ihailla, 19-vuotias kaveri, eikä huimaa yhtään. Tuli farmiin ja alkoi siellä ratkoa pelejä tehden seitsemän pinnaa seitsemään peliin.

– Se ei ole kauhean helppo sarja tehdä pisteitä. Se on varsin aliarvioitu sarja esimerkiksi Suomen maassa. Usein aliarvioitu sellaisten ihmisten toimesta, jotka eivät ole nähneet livenä yhtään peliä siinä sarjassa. Se on todella kova sarja, Columbuksen GM:nä toimiva Kekäläinen toteaa MTV Urheilulle.

Texier oli jo SM-liigakauden aikana pitkään Columbuksen edustajien kiikareiden alla. Ranskalaisen peliesitykset tekivät nopeasti vaikutuksen niin SM-liigassa kuin AHL:ssäkin.

– Hän ansaitsi paikan tänne kokoonpanoon niillä peliesityksillä ja sillä, että Jarkko Ruutu ja Josef Boumedienne ovat koko kauden seuranneet miehen kehitystä ja sanoneet, että siitä voi olla apua meille, ei pelkästään AHL:ssä, vaan myös NHL:ssä, Kekäläinen kertoo.

Texier ehti pelata NHL:ssä kaksi ottelua ennen pudotuspelien käynnistymistä. Pudotuspeleissä Texier on osoittanut pystyvänsä pelaamaan huippukiekkoa maailman parhaassa liigassa, sillä Texier on takonut neljään otteluun kolme tehopistettä. Texierin ennakkoluulottomuus on tehnyt Kekäläiseen suuren vaikutuksen.

– Hän on todella lupaava kaveri. Se, että henkinen kantti on tällainen, mitä nyt on nähty, selviää vasta kirkkaiden valojen syttyessä, kun tulet 19 000 fanin huutomyrskyn eteen. Ihan uskomaton kaveri. Ei huimaa yhtään ja hirveällä itseluottamuksella pelaa koko ajan. On täyttänyt todella hienosti paikkansa, Kekäläinen kehuu vuolaasti. 

Lue myös:

    Uusimmat