Supertähti The Weekndin musiikkivideolle valtava tunnustus gaalassa – vuoden videon takana on suomalainen Anton Tammi

Suomalainen Anton Tammi ohjasi The Weekndin jättihitin musiikkivideon, joka palkittiin sunnuntaina vuoden videoksi MTV Video Music Awards -gaalassa.

Harva lienee välttynyt tänä kesänä kuulemasta supertähti The Weekndin jättihittiä Blinding Lights. Kanadalaisartisti osui kappaleellaan kultasuoneen, sillä se nousi tänä vuonna listaykköseksi 20 maassa – niin Yhdysvalloissa kuin Suomessakin.

Menestys näkyi sunnuntaina myös MTV:n Video Music Awards -gaalassa, missä kappaleen musiikkivideo palkittiin vuoden video -tunnustuksella.

Yli 225 miljoonaa katselua Youtubessa saaneen videon taustalla on myös sinivalkoista väriä, sillä sen on ohjannut suomalainen Anton Tammi. Rumba-lehti kertoi tammikuussa videon tultua julki, että Tammen lisäksi tiimissä oli myös muita suomalaisia.

Helsingin Sanomat uutisoi toukokuussa, että Tammi päätyi kuin sattuman kaupalla ohjaamaan supertähden uuden levyn kaikki musiikkivideot. 

Hänen videoilleen on tyypillistä elokuvamainen kerronta. Blinding lights -videota onkin joissain YouTube-kommenteissa verrattu Joker-elokuviin.

– Jos Abel (The Weeknd) olisi pyytänyt tekemään videota, jossa hän laulaa koko ajan mikrofoniin, en olisi varmaankaan lähtenyt mukaan, Tammi sanoi HS:n haastattelussa.

Vaikka The Weeknd on maailman tämän hetken suosituimpia nimiä, kuvaili 31-vuotias helsinkiläinen työskentelyn olleen tämän kanssa varsin maanläheistä.

– Samassa huoneessa Abelin kanssa ollessa tuntui siltä, että olisi ihan kenen tahansa kaverin kanssa katsomassa Youtubesta referenssejä siitä, millaisen videon haluaisimme tehdä.

Tammi on aiemmin ohjannut musiikkivideoita suositulle yhdysvaltalaiselle Halsey-artistille. Myös ruotsalaisen laulajan Lykke Lin kehuttu Hard Rain -video on Tammen käsialaa. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja