Supertähti joutui täysin uuteen tilanteeseen MM-kultataistossa – ymmällään lopusta: "Näin ei ole käynyt ennen"

Femke Bol kaatui lauantaina 4x400 metrin sekaviestin loppusuoralla johtopaikalta. Hollantilainen supertähti paljasti haastattelussa, että tilanne oli täysin uusi, kun hän sai kapulan ankkuriosuudelle.

Hollannin 4x400 metrin sekaviestin kolme ensimmäistä osuutta kulkivat jopa liaankin hyvin. 400 metrin aiturina paremmin tunnettu supertähti Femke Bol sai kapulan ankkuriosuudelle ensimmäisenä, mikä yllätti hänet täysin. Keulasta juokseminen ei sujunut suunnitelmien mukaan.

– En ole koskaan saanut viestikapulaa ensimmäisenä. Muu joukkue juoksi niin hyvin. Olen yleensä todella vahva viimeisillä metreillä, mutta en tällä kertaa, Bol kertasi tapahtumia.

– Olen todella pettynyt. On kauheaa, jos tällainen sattuu henkilökohtaisessa lajissa, mutta nyt se on myös kauheaa koko joukkueelle.

Bol johti lähes koko viimeisen osuuden. Viime metreillä Yhdysvaltojen Alexis Holmes painoi tiukasti päälle, minkä takia Bol yritti vielä kiristää vauhtiaan aivan loppumetreillä kohtalokkain seurauksin. Bolin jalat eivät yksinkertaisesti enää toimineet, ja supertähti kaatui mondon pintaan suoraan naama edellä. Samalla kapula lensi kaaressa pois Bolin kädestä, ja Hollanti diskattiin.

– En tiedä mitä tapahtui. Ehkä pelkäsin häntä (Holmesia). Ehkä jalkani vain eivät pysyneet mukana, hollantilainen kommentoi juoksun jälkeen.

Bol on ylivoimainen ennakkosuosikki 400 metrin aitoihin. Hänen tilastoaikansa on lähes puolitoista sekuntia kovempi kuin seuraava tilastonoteeraus. Lopun kangistuminen jätti hieman kysymysmerkkejä kultamitalisuosikin tulevista kilpailusita näissä MM-kisoissa. Aitamatkan lisäksi Bol juossee vielä naisten 4x400 metrin viestissä, jossa Alankomailla on vahva joukkue.

– Näin ei ole käynyt ennen, joten aion selvittää mitä tapahtuu. Minun on yritettävä jättää tämä taakseni. Huomenna on uusi päivä ja uudet mahdollisuudet, Bol linjasi tulevista kisoista.

Hollanti menetti myös toisen varman mitalin lauantai-iltana, kun Sifan Hassan kaatui johtopaikalta loppusuoralla vain minuutteja ennen Bolia illan toiseksi viimeisellä juoksumatkalla 10 000 metrillä.

Lue myös:

    Uusimmat