Dramaattisesti MM-kultataiston hävinnyt juoksija syytti kilpakumppaniaan: "Toivottavasti en ole hullu"

Naisten 10 000 metrin juoksufinaali Budapestin MM-kisoissa muodostui dramaattiseksi, kun loppuratkaisu käytiin hollantilaisjuoksija Sifan Hassanin ja etiopialaisen Gudaf Tsegayn välillä. Kaksintaisto ratkesi loppusuoralla Hassanin kaatumiseen.

Loppusuoralle kärjessä juossut hollantilainen Sifan Hassan yritti pitää johtoasemastaan tiukasti kiinni kakkosradalla, kunnes aivan viimeisillä kymmenillä metreillä etiopialainen Gudaf Tsegay rynnisti ohi ulkokautta.

Samalla Hassan kaatui rähmälleen radan pintaan ja menetti mahdollisuutensa kultaiseen tai mihinkään muuhunkaan mitaliin. Lopulta takaisin ylös noussut juoksija linkutti maaliin 11:ntenä.

Ruhjeita saanut Hassan antoi kisan jälkeen kitkeriä kommentteja voittoa juhlineesta kilpakumppanistaan.

– Yritän hymyillä, mutta se on vaikeaa. Olen erittäin pettynyt. Tämä on urheilua, ja tällaisia sattuu. Tunsin oloni vahvaksi ja yritin puskea täysillä viimeisellä kierroksella. Mielestäni etiopialainen työnsi minua. Toivottavasti en ole hullu. Pitää katsoa vielä uusinta, jotta näen, mitä todella tapahtui. En usko, että loukkaannuin. Käteni on kunnossa, mutta pitää tarkistaa vielä polvieni tilannetta, Hassan totesi Athletics Weeklyn mukaan.

MM-kisoissa vielä 5 000 metrin maailmanmestaruuttaan puolustavalla Tsegaylla oli tapahtuneesta luonnollisesti oma näkemyksensä.

– Olin valmis kovavauhtiseen loppukiriin. Odotin vain omaa hetkeäni, jotta olin valmis vastaavaan. Kun Sifan ylitti rataviivani lähellä maalia, en juurikaan kiinnittänyt siihen huomiota. Kaatumisia tapahtuu joskus, kun jokainen meistä taistelee johtopaikasta.

Suomen Camilla Richardsson oli kympin finaalissa 15:s.

Katso: Tulosruutu niputti MM-kisojen avauspäivän onnistumiset ja epäonnistumiset.

Lue myös:

    Uusimmat