Hollannin supertähdet tunaroivat kaksi varmaa mitalia viime metreillä

MM-kisojen ensimmäinen päivä oli Hollannin kannalta karmea. Kaksi varmaa mitalia karkasivat, kun kaksi hollantilaista supertähteä kaatuivat johtopaikalta vain metrejä ennen maalia peräkkäisissä juoksulajeissa.

Ensin Hollannin Sifan Hassan joutui keräilemään itseään mondon pinnasta 10 000 metrin juoksussa. Hassan otti hurjan kirin kymmenen kilometrin viimeisellä kierroksella ja tuli kärkipaikalta loppusuoralle. Takana juossut Gudaf Tsegay ei kuitenkaan antanut periksi vaan laittoi hollantilaisen tiukalle.

Hassan yritti puolustaa johtoasemaansa kiilamalla ulkoratoja kohti Tsegayn eteen. Tsegay ei antanut tuumaakaan periksi ja kaksikon jalat sotkeutuivat toisiinsa, minkä seurauksena Hassan kellahti kumoon. Tsegay sen sijaan pysyi helposti pystyssä ja juoksi vastustamattomasti voittoon. Hassan käveli lopulta kaatumisena jälkeen maaliin ja oli lopputuloksissa vasta 11:s.

Hollanti yritti saada balsamia haavoilleen illan päättäneessä 4x400 metrin sekaviestissä. 400 metrin aiturina tunnettu joukkueen ankkuri Femke Bol tulikin loppusuoralle johtoasemassa, mutta USA:n Alexis Holmes oli aivan hollantilaisen kintereillä. Vaikutti jo siltä, että yhdysvaltalainen pääsee hollantilaisen ohi, ja siksi Bol päätti laittaa kaiken peliin. Hän tihensi vielä askellustaan, mutta jalat pettivät alta. Rytminvaihdos oli liikaa, ja Bol kaatui suoraan naamalleen radan pintaan. Rytäkässä viestikapula lensi metrien päähän.

USA juoksi voittoon ja vaikka Bol nousi ylös ja tuli kolmantena maaliin, diskattiin Hollanti viestistä kokonaan, koska kapula ei ollut enää juoksijan matkassa. Hopeamitali meni Isoon-Britanniaan ja pronssimitali Tshekkiin.

Lue myös:

    Uusimmat