Superpesis pääsee käynnistymään – kaikki seurat mukana

Urheilun yleisörajoitukset koettelevat faneja 2:11
Yleisörajoitukset koettelevat urheilufaneja ja -seuroja ympäri Suomen.

Miesten Superpesis alkaa 2. heinäkuuta, sarja ilmoitti tiistaina. Kaikki 14 joukkuetta ovat ilmoittaneet lähtevänsä mukaan sarjaan.

Suomen hallituksen ohjeistuksen mukaan yleisötapahtumat rajoitetaan heinäkuun loppuun asti alle 500 katsojaan, minkä mukaan myös Superpesiksen ottelut järjestetään. Liitto kertoi aiemmin, että naisten Superpesis starttaa jo 12. kesäkuuta.

Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta ei peittele tyytyväisyyttään liiton ja seurojen yhteisestä päätöksestä.

–  Kuten ulkohuvipuistoissa, varmasti myös kesän urheilutapahtumissa olisi turvallisesti tilaa yli 500 katsojalle valtioneuvoston kriteerit – asiakasmäärien rajaaminen, turvaetäisyydet ja hygieniaohjeistukset – huomioon ottaen. Se on selvää, että vastuullisuuden huomioimme kaikissa tilanteissa ja odotamme yhä tarkkoja ohjeita aluehallintovirastoilta, Pitkäranta toteaa.

– Olen todella innoissani, kun olemme haastavan kevään jälkeen päässeet tähän pisteeseen. Seurojen kanssa on käyty tiivistä yhteydenpitoa, ja kaikki ovat ilmoittaneet lähtevänsä mukaan sarjaan. Päätökset eivät varmasti ole olleet kenellekään helppoja epävarmassa ajassa, jossa talous aiheuttaa huolta, Pitkäranta sanoo liiton tiedotteessa.

Pesäpallon miesten pääsarja on jäänyt historiansa pelaamatta vain jatkosodan vuosina 1941 ja 1944. 

Pesäpallokausi käynnistyy heinäkuun alkuun mennessä kaikilla sarjatasoilla. Superpesiksen sarjajärjestelmät julkaistaan perjantaina ja otteluohjelmat ensi viikon aikana.

Lue myös:

    Uusimmat