Mainos

Superlauantai ratkaisee brexitin kohtalon: Näin Britannian erokamppailu etenee

1:35

EU:n ja Britannian väliset eroneuvottelut saavuttivat torstaina ison etapin, kun komissio ja Boris Johnson ilmoittivat päässeensä sopuun erosopimuksen ehdoista. Tämä on kuitenkin vasta alkua, sillä todellinen pullonkaula on Britannian parlamentti.

Pohjois-Irlannin unionistipuolue DUP on jo ilmoittanut ettei tue uutta sopimusluonnosta. Samaa sanoi odotetusti myös Britannian työväenpuolue Labour. Myös entisen brexit-puuhamiehen, nykyisen Brexit-puolueen johtaja Nigel Farage on ilmoittanut vastustavansa sopimusta.

Toistaiseksi erosopimuksen takana lasketaan olevan vasta 288 parlamenttiedustajaa. Kun parlamentissa istuu 650 edustajaa, sopimuksen taakse pitäisi saada käännytettyä yli 30 edustajaa lisää.

Nyt Britannian parlamentin alahuoneessa alkanee raivoisa kamppailu epävarmojen edustajien äänistä. Poliittisesti taistossa on kovat panokset, sillä monet vaihtoehdot - paitsi sopimuksellinen brexit - johtaisivat pääministeri Boris Johnsonin eroon tai aikaistettuihin parlamenttivaaleihin eli uuteen vallanjakoon.

Lisäksi liipasimella ovat tietysti itse brexitin ehdot eli vaikutukset kansalaisten asemaan ja Britannian talouteen.

Katso videolta kuinka erokamppailu nyt etenee.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja