Mainos

EU varoitti taas Britanniaa tuhlaamasta aikaa brexitin aloittamisessa

Eu:n brexit-neuvottelija hoputtaa neuvottelujen käynnistämistä.

EU:n brexit-neuvottelija Michel Barnier varoitti tiistaina Britanniaa hukkaamasta enempää aikaa ennen EU-eroneuvottelujen aloittamista. Hän muistutti eurooppalaislehtien haastattelussa, että pääministeri Mayn ilmoituksesta eroprosessin aloittamisesta on kulunut nyt jo kolme kuukautta.

– Aika kuluu: se kuluu nopeammin kuin kukaan uskookaan. Asiat, joista pitäisi neuvotella, ovat uskomattoman monimutkaisia niin tekniseltä, oikeudelliselta kuin taloudelliselta kannalta. Pitäisi aloittaa hyvin nopeasti. En minä yksinäni voi neuvotella, Barnier puuskahti.

Barnierin mukaan hän tarvitsee neuvotteluosapuoleksi brittivaltuuskunnan ja johtajan, joilla on selvä valtuutus neuvottelujen käymiseen.

Barnier on aiemmin sanonut haluavansa sopimuksen Britannian EU-erosta valmiiksi lokakuuhun 2018 mennessä.

Yhteistyö DUP:n kanssa viittä vaille valmis

Britannian pääministeri Theresa May jatkoi tiistaina keskustelujaan pohjoisirlantilaisen pienpuolueen DUP:n kanssa. May tapasi demokraattisen unionistipuolueen DUP:n johtajan Arlene Fosterin Lontoossa.

Vaalitappion kärsineet konservatiivit tarvitsevat DUP:n tukea saadakseen niukan enemmistön parlamentin alahuoneen tärkeissä äänestyksissä. Hallitukseen DUP ei ole tulossa mukaan ja tuesta muissa äänestyksissä päätetään tapauskohtaisesti.

BBC:n lähteiden mukaan sopimus unionistien tuesta konservatiivien vähemmistöhallitukselle on jo käytännössä valmis.

Mahdollinen yhteistyö muun muassa aborttia ja homoliittoja vastustavan vanhoillisen DUP:n kanssa on herättänyt jo etukäteen paljon vastustusta. Sadattuhannet ihmiset ovat allekirjoittaneet vetoomuksen kaavaillun hallituksen muodostamista vastaan.

Irlannissa naapurimaan uuden hallituskoalition pelätään voivan horjuttaa Pohjois-Irlannin rauhansopimusta. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.