Suositun virustorjuntaohjelman uusi päivitys aiheuttanut monille ongelmia – alkoiko sinunkin nettiyhteytesi temppuilla?

7:57

Suositun Avast-virustorjuntaohjelman uusin päivitys on aiheuttanut monille käyttäjille ongelmia internet-yhteyden kanssa, kertoo Bleeping Computer ja Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Katso yllä olevalta videolta vastauksia tyhmiin kysymyksiin kyberturvallisuudesta!

Ongelmat koskevat Avastin päivitystä 18.6.2349. Monet käyttäjät ovat raportoineet Avastin keskustelupalstoilla, ettei verkkosivujen lataaminen ole enää onnistunut päivityksen jälkeen. Yhteys ei ole kuitenkaan kokonaan katkennut.

Eräs Avastin työntekijä pohtii keskustelupalastalla, että syynä voisi olla se, ettei Avastin ajureita olla päivitetty samalla.

Myös ongelmia yhdessä toisen virusohjelman kanssa

Ongelmia on esiintynyt tuoreen päivityksen myötä myös niillä käyttäjillä, joiden tietokoneelta löytyy Malwarebytes-virustutka. Ohjelmat eivät ole toimineet yhdessä, joka on voinut aiheuttaa muun muassa Malwarebytesin kaatumisen ja jopa virustorjunnan toimimattomuuden.

Ainoa korjaus Malwarebytesin ongelmaan on joko tämän ohjelman tai Avastin verkkoselailua suojaavan ominaisuuden kytkeminen pois päältä.

Ongelmia on ilmennyt sekä ilmaisen että maksullisen Avast-virustorjuntaohjelman käyttäjillä.

Korjaus tulossa

Avast valmistelee nyt korjausta ongelmaan. Tulossa on uusi päivitys, jonka aikataulusta ei ole vielä tarkemmin tietoa.

Jos internet-yhteys ei toimi ja ongelmaan haluaa nopean ratkaisun, neuvoo IS korjaamaan ohjelmiston Avastin ohjeilla tai poistamaan ja asentamaan sen uudestaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja