Mainos

Tarkista, asettaako virustorjunta laitteesi vaaraan – tärkeä Windows-päivitys ei asennu kaikkiin tietokoneisiin

Viestintävirasto varoittaa Microsoftin päivityksien ja virustorjuntaohjelmien ongelmista. Windows-päivitykset loppuivat osalla käyttäjistä ilman ilmoitusta.

Microsoftin julkaisema kuukausittain ohjelmistopaketti korjaa useita kymmeniä haavoittuvuuksia, kuten viime viikkoina uutisoituja Meltdown- ja Spectre-tietoturva-aukkoja. Päivityspaketti on syytä asentaa kriittisten haavoittuvuuksien takia pikimmiten.

Päivitysten myötä Windows myös tarkistaa tietokoneessa käytetyn virustorjuntaohjelmiston. Jos virustorjuntaohjelman tekijä ei ole noudattanut joitakin Microsoftin suosituksia, ei päivityspaketti asennu. Ilta-Sanomien mukaan käyttäjä ei saa asiasta mitään ilmoitusta, vaikka tietokone vaarantuu, jos tietoturvapäivityksiä ei asenneta.

Viestintäviraston mukaan tietoturvatutkija Kevin Beaumont pitää yllä epävirallista listaa virustorjuntaohjelmistoista, jotka estävät päivitysten asentamisen.

Ilta-Sanominen mukaan oman tietokoneen päivitystilanteen voi tarkistaa Windows 10-järjestelmässä Asetuksista löytyvästä Päivitykset ja suojaus-kohdasta ja Windows 7:ssä Ohjauspaneelista löytyvästä Järjestelmä ja suojaus-kohdasta.

Microsoft kehottaa kääntymään virustorjuntaohjelmiston valmistajan puoleen, mikäli päivityspaketti ei asennu omalle tietokoneelle. Päivitykset saa myös asentumaan vaihtamalla virustorjuntaohjelmisto tuettuun tuotteeseen. Myös tietyt tietoturvatyökalut voivat estää päivitysten asentumisen, jos Windows tunnistaa ne virustorjuntaohjelmistoiksi.

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.