Suosittuja seikkailuohjelmia tekevä Riku Rantala ei anna lastensa katsoa omia tuotoksiaan: "Olen kieltänyt heiltä minun ohjelmani"

Suosikkijuontaja Riku Rantala kertoo työkuviostaan ja perhearjestaan SuomiAreenassa.

Toimittaja-juontaja Riku Rantala kuvaa tiimeineen tällä hetkellä huippusuositun Madventures-sarjan Suomeen erikoistuneen tuotannon toista kautta. SuomiAreenassa mukana ollut Rantala kertoo työskennelleensä toimittaja Tunna Milonoffin kanssa jo 20 vuotta yhdessä.

– Tehdään Tunnan kanssa kiivaasti Madventures Suomi -ohjelman kakkoskautta. Oltiin Saimaalla ja Ahvenmaalla. Suomi tarjoaa meille nyt parastaan. Syksyllä tulee 20 vuotta siitä, kun on tehty Tunnan kanssa yhdessä ohjelmia, Rantala kertoo.

Vuosien tiivis yhteistyö on opettanut paljon.

– Ei kyllästystä nähdä Tunnaa. Ollaan opittu hyvin tuntemaan toisemme ja tehdään työtä omilla vahvuuksilla.

"Olen natsifaija"

Rantalalla on kolme poikaa. 11, 9 ja 6-vuotiaat lapset harrastavat kaikki jalkapalloa. Isä kertoo, ettei anna poikiensa katsoa omia tuotoksiaan.

– Ainut ohjelma, jonka olen antanut heidän katsoa, on ilmastomuutosta käsittelevä keskusteluohjelma. Olen kieltänyt heiltä minun ohjelmani. Olen natsifaija, niissä ohjelmissahan lukee, että K-15.

Uusi rikossarja

Mies tekee parhaillaan myös uutta podcast-sarjaa, jossa keskitytään tunnettuihin rikostapauksiin rikostoimittajien kautta.

– Siinä on ensimmäistä kertaa lähdetty katsomaan rikostoimittajien näkökulmasta. Minulla on kahdeksan eturivin rikostoimittajaa, joita haastattelen ja heidän kanssaan perehdytään johonkin merkittävään ja painavaan rikokseen. Tosi mielenkiintoisia juttuja.

Työssään Rantala käsittelee myös hyvin vaikeita ja rankkoja asioita. Vapaa-ajallaan hän haluaa jotain ihan muuta.

– Tässä vanhoilla päivillä keski-ikäinen mies voi hurahtaa johonkin. Hurahdin lenkkeilemään ja siinä samalla kuuntelen kirjoja ja podcasteja. Pelaan myös padelia.

Yhteistyössä:

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja