Suosikkijuontaja paljasti Uuno-tatuointinsa suorassa lähetyksessä – hintalappu yli 2 000 euroa

Lauri Kottonen esitteli Uuno-tatuointinsa suorassa lähetyksessä – tältä se näyttää 2:24
Lauri Kottonen esitteli Uuno-tatuointinsa suorassa lähetyksessä – tältä se näyttää.

Maikkarin Viiden jälkeen -ohjelman juontaja Lauri Kottonen kantaa mukanansa kolmipäistä tatuointia oikeassa olkapäässään, jossa komeilevat Pertti ”Spede” Pasanen Härski Hartikaisena, Vesa-Matti Loiri Uuno Turhapurona sekä Simo Salminen Sörsselssöninä.

Kottonen esitteli tatuointiansa Viiden jälkeen -ohjelmassa huomisen Spede-elokuvan ensi-illan kunniaksi. Juontaja aikoo myös itse mennä katsomaan elokuvan.

Hän oli suunnitellut tatuointia pitkään, mutta lopulta Vesa-Matti Loirin kuolema viime vuonna sai juontajan toteuttamaan suunnitelmansa.

– Vesku Loiri kuoli Laurin päivänä 10. elokuuta, joten se oli merkki, että nyt tämä pitää saada tehtyä, Kottonen muistelee.

Inspiraatio omalle uralle

Kottonen kertoo jo lapsena rakastuneensa Uuno-elokuviin, ja siihen miten yksinkertaisista asioista voi tehdä hauskoja.

– Sanotaan, että se on luonteenpiirre ihmisissä, että ne ihmiset jotka ymmärtävät Uuno Turhapuro -elokuvaa ja rakastaa niitä, niin ne ymmärtää myös toisiaan. 

Tatuoinnillaan Kottonen haluaa kunnioittaa Speden, Loirin, Salmisen sekä Ere Kokkosen työtä. Se on inspiroinut myös Kottosen omaa uraa juontajana.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

– Yksi syy on se, että miksi mä oon tässä, Kottonen viittaa juontajan rooliinsa, jossa hän tykkää heittäytyä rohkeasti omalla tyylillään.

– Jos en olisi koskaan yhtään Uuno elokuvaa katsonut, niin olisiko tullut samanlainen lopputulos. Ja tietyllä tavalla semmoinen hassuttelu, että ei tarvitse olla niin vakavamielinen, että telkkarissa voi olla ihan oma itsensä myös.

Kolmen päivän projekti

Tatuoinnin tekeminen vaatii tarkkaa silmää ja vakaata kättä. Erityisesti ihmisen kuvan tekeminen tatuoinniksi vaatii tatuoijalta taiteellista näkemystä ja osaamista. Kottonen luotti Jan Axel Lahtisen käsialaan, joka on myös maalannut Loiri-muraalin Harjavaltaan.

– Hän on todella, todella taitava tekemään realistista kuvaa.

Kottosen tatuoinnin tekeminen kesti kolme päivää. Jokaista päätä piirrettiin kahdeksan tuntia.

Hintaa tatuoinnille tuli 2000-2500 euroa.

Juontaja kertoo, että tatuoinnin nähneet ovat antaneet lähinnä positiivista palautetta.

Riku Riihilahti, joka nyt on ollut tässä Spede-leffassa mukana tai on Yellow filmsillä töissä, niin hän esimerkiksi oli hyvin vaikuttunut tästä tatuoinnista.

– Ne, jotka sanovat, että onpa mahtava tatuointi, niin mä tiedän myös, että he tietää miksi. Mun ei tarvitse heille selittää sitä asiaa.

Katso maistiaiset Spede-elokuvasta tänään Viiden jälkeen -ohjelmasta kello 17.40 MTV3-kanavalta, MTV Katsomosta tai alla olevalta videolta. Vieraana Vesa-Mattia Loiria esittävä näyttelijä Aku Sipola. Lähetys alkaa kello 17.

*Muokattu otsikkoa klo 15.48: Spede-tatuointi vaihdettu Uuno-tatuoinniksi.

Lue myös:

    Uusimmat