Mainos

Suorittajaäiti menetti kaksi kolmesta lapsestaan – oppi, mikä elämässä tärkeää

Uutisankkuri ja bloggaaja Stacey Skrysak on aina halunnut menestyä, suunnitella ja suorittaa. Elämä ei kuitenkaan mennyt suunnitelmien mukaan.

Eräänä sunnuntaina uutisankkuri ja bloggaaja Stacey Skrysak huomasi makaavansa sohvalla 20 vuotta vanhoissa kotihousuissa. Skrysak kertoo katselleensa tukka sekaisin tytärtään, joka piti äidilleen tanssiesitystä.

– Tuossa hetkessä olen puhtaan autuuden tilassa. Poissa ovat ne päivät, kun pukeuduin ysin arvoisesti ja huolehdin jokaisesta pienestä yksityiskohdasta. Elämäni on täydellisen epätäydellistä, se on motto, jota tyttäreni on auttanut minua syleilemään, Skrysak kirjoittaa Today-lehdessä.

Skrysak on aina halunnut menestyä, suunnitella ja suorittaa. Jo avioituessaan Skrysakilla ja hänen miehellään oli selvät suunnitelmat: osta talo, kasvata lapsi, elä onnellisena.

Elämä ei kuitenkaan mennyt suunnitelmien mukaan. Skrysak tuli raskaaksi, mutta hänen odottamansa kolmoset syntyivät ennenaikaisesti. Lapsista kaksi, tyttö ja poika, menehtyivät kahden kuukauden sisällä.

– Ainokainen selviytyjämme saapui kotiin noin neljän kuukauden sairaalajakson jälkeen. Täydellinen elämämme kääntyi yllättäen ympäri, Skrysak kuvaa.

"Elämästämme tuli yksi suuri kalenteri"

Skrysak ei osannut arvata, miten paljon lapsen saaminen muuttaisi hänen elämäänsä. Yllättäen elämä oli täynnä yöheräämisiä ja jatkuvia syöttöjä; samalla lapsen keskosuuden aiheuttamat erityistarpeet tuli ottaa huomioon.

– Happiletkut olivat välttämättömyys; jättimäinen happisäiliö piti hänet hengissä samalla, kun se varjosti hänen pikkuista kehoaan. Elämästämme tuli yksi suuri kalenteri, joka oli täynnä loputtomasti lääkäreitä ja terapeutteja. Päivät olivat uuvuttavia; stressi turrutti toisinaan mielen, ja suru menetyksistämme oli sietämätöntä, Skrysak kuvaa.

2:02

Vuosien kuluessa tyttären terveydentila parantui. Yllättäen lääkäreitä ei enää tarvittu jatkuvasti, ja Skrysakin tyttärestä kasvoi terve, tyypillinen taapero, joka myös uhmasi vanhempiaan.

– Elämä ei aina seuraa täydellistä polkua, sitä täytyy oppia mukautumaan. Näinä päivinä elämämme on hullua, mutta olen heittänyt A-tyypin persoonallisuuteni ikkunasta. Toki yritän saada tyttäreni syömään vihanneksia, mutten hermostu, jos hän sylkee ne ulos, nainen kuvaa.

– Sen sijaan, että huolehtisin kiireisestä aikataulustani ja täydellisen laitetusta tyttärestäni, olen oppinut syleilemään yllätyksiä. Tyttäreni kasvaa nopeasti silmieni edessä, enkä halua myöhemmin muistella elämää katuen.

Skrysak muistuttaa, että vanhemmuus on hallittua kaaosta, jossa jokaisella on omat vaikeutensa.

– Tyttäreni on opettanut minulle, etteivät pikkuasiat ole tärkeitä, ja että jokaisen päivän syleileminen intohimolla ja innolla on paras tapa elää, Skrysak sanoo.

– Olen onnellinen, kun olen täydellisen epätäydellinen, sillä tyttäreni silmissä olen ”äiti”… ja se on täydellistä.

***

1:20

1:28


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.