Keskustan puheenjohtajakisa alkoi heti: Näin MTV:lle vastasivat Kurvinen ja Honkonen – Antti Kaikkonen "pohtii rauhassa"

Antti Kurvinen keskustan pj-kisasta: "Ehdokkuutta on harkittava" 1:02
Antti Kurvinen kertoi MTV:lle Annika Saarikon yllätysilmoituksen jälkeen, aikooko hän lähteä keskustan puheenjohtajakisaan.

Keskustan puheenjohtajakisa alkoi välittömästi Annika Saarikon ilmoitettua luopuvansa puheenjohtajuudesta kesän puoluekokouksessa.

– Eduskuntaryhmän puheenjohtajana koen, että ehdokkuutta on harkittava. Muuta en asiasta tässä vaiheessa kommentoi, Antti Kurvinen kertoi MTV:lle.

Keskustan kansanedustaja, entinen puolustusministeri Antti Kaikkonen ei ole sulkenut pois keskustan puheenjohtajan tehtävän tavoittelemista. Kaikkonen vietti eilen ystävänpäivänä 50-vuotisjuhliaan.

Kaikkonen puhui asiasta Hanna Kososen ja Dimitri Qvintuksen Poditiikkaa-podcastin jaksossa marraskuussa. Kosonen on keskustan kansanedustaja, ja Qvintus toimi aiemmin pitkään SDP:n avustajakaartissa.

– En minä nyt sitä poissulje, jos kannatusta siihen on, etteikö sitä voisi joskus miettiä, jos se paikka vapautuu, Kaikkonen sanoi tuolloin.

Kaikkonen kertoi viestipalvelu X:ssä tekevänsä päätöksen ehdolle lähtemisestä rauhassa kevään aikana.

Toivottavasti tehtävään löytyy hyviä ehdokkaita. Myös omaa kiinnostustani on kysytty. Tulen pohtimaan tätä isoa asiaa aikanaan kaikessa rauhassa.

Keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkonen oli puheissaan Kurvista kryptisempi. Jos kysyntää ja kannatusta on, hän pohtii ehdolle lähtöä.

Lue myös:

    Uusimmat