Katri Kulmuni ehdolle EU-vaaleihin

Keskustan kansanedustaja ja puolueen entinen puheenjohtaja Katri Kulmuni asettuu kevään Euroopan parlamenttivaaleissa ehdolle, kerrotaan Keskustan eduskuntaryhmän lähettämässä tiedotteessa.

Kulmuni keskittyisi europarlamentaarikkona erityisesti Suomelle tärkeisiin luonnonvara-, teollisuus- ja talouskysymyksiin, kerrotaan tiedotteessa.

– Suomen talous on rakentunut luonnonvaroillemme ja kohtuuhintaiselle energialle. EU kuitenkin koko ajan tiivistää sääntelyä meille tärkeiden luonnonvara- ja energiakysymysten ympärillä, mitä en pidä hyvänä. Tämä heikentää Suomen ja koko Euroopan kansainvälistä kilpailukykyä etenkin Yhdysvaltoihin nähden, Kulmuni kertoo.

Kansanedustaja Kulmuni on huolestunut myös komission aktiivisuudesta edistää jatkuvasti uusia yhteisvastuullisia velkamekanismeja.

Kulmuni on toiminut keskustan kansanedustajana vuodesta 2015 lähtien. Kulmuni on toiminut elinkeinoministerinä Antti Rinteen ja valtiovarainministerinä Sanna Marinin hallituksissa vuosina 2019–2020.

– Vaalipiiriin Lappi on vähäväkinen ja pitkien etäisyyksien aluetta. Samalta näyttää Brysselistä katsottuna koko Suomi, joten uskon, että kokemukseni antaa hyvät mahdollisuudet edistää europarlamentissa koko Suomen asiaa, Kulmuni sanoo.

Kolmen sadan kannattajan tukilista julki

Kertoessaan eurovaaliehdokkuudestaan Kulmuni julkaisi myös kolmen sadan hengen tukilistan kannattajista.

– Listalla on mukana ihmisiä Pohjois-Suomesta, mutta myös läpi maan. Olen tavattoman kiitollinen, että niin monet entiset europarlamentaarikot kuten Hannu Takkula, Sirkka-Liisa Anttila, Samuli Pohjamo ja Seppo Pelttari, ovat valmiita tukemaan valintaani europarlamenttiin.

Lue myös:

    Uusimmat