Mara huolissaan ulkomaisen työvoiman tulorajoista, Riikka Purralta suora vastaus: "Tulorajan tarkoituksena on rajoittaa maahantuloa"

Riikka Purra kommentoi Gröönroosin ulosmarssia – "Meillä on ollut monessa asiassa nielemistä" 5:30
Riikka Purra otti kantaa Maran huoleen työvoiman tulorajoista.

Hallituksen muodostaja, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo näkee, että sote-palvelujen osalta yksityisen sektorin ja kolmannen sektorin tuottamia palveluja on tuotava vahvemmin esiin. 

Orpo vastasi saapuessaan Säätytalolle toimittajien esittämään kysymykseen, otetaanko yksityistä sektoria nykyistä enemmän mukaan.

– Tarvitaan parempaa julkisen ja yksityisen yhteistyötä. Mikään kapasiteetti ei julkisessa riitä tällä hetkellä jonojen purkuun. Täytyy myös muistaa, että ilman yksityisen ja tärkeän kolmannen sektorin panosta, sote-palvelut eivät toimisi tänä päivänä.

– Edellisellä hallituksella oli hyvin vahva panostus julkisessa tuotannossa, mutta meidän on pakko ja on järkevää tuoda yksityistä enemmän mukaan.

Orpon mukaan tämä voisi toteutua muun muassa Kela-korvauksien, palvelustelien ja ostopalveluiden kautta. 

– Mutta sanon kaikille, että julkisella puolella on rahat ja valta. Uskon, että asiat pystytään ratkaisemaan niin, että pidetään huolta laadusta ja veronmaksajien rahoista.

Orpo: Yksityistä sektoria tarvitaan vahvemmin mukaan soteen 6:15

Orpo haluaa lisää yksityisiä sote-yrityksiä mukaan tuottamaan palveluita.

Myös perussuomalaisten puheenhohtaja Riikka Purra on Orpon kanssa samoilla linjoilla. 

Purran mukaan hoitojonojen ja hoitovelan purkamiseen ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ottaa kaikki alan toimijat mukaan.

– Perussuomalaiset ei suhtaudu soten toimijoihin ideologisesti. Meillä ei ole mitään pakkoa lisätä julkisen puolen vastuita eikä toisaalta yksityisen puolen valtaa näissä asioissa. Sote on sellaisessa kriisissä, että tarvitsemme kaikki mahdolliset keinot, että pääsemme eteenpäin, Purra linjasi.

Purra kuittaili Maralle

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ilmaisi vastikään huolensa hallitusneuvotteluista tihkuneita tietoja kohtaan. Hallitusneuvotteluissa syntyi viime viikolla alustava sopu työperäisen maahanmuuton tulorajan nostamisesta 1 600 euroon kuukaudessa.

Maran mukaan suurin osa ravintola-alalla työskentelevistä EU:n ulkopuolisista työntekijöistä tienaa tällä hetkellä alle 1 600 euroa kuukaudessa. Riikka Purra otti kantaa Maran huoleen lyhyellä kommentilla.

– Tulorajan tarkoituksena on rajoittaa maahantuloa ja sitä tämä tekee.

MTV Uutiset kertoi keskiviikkona, että perussuomalaisten entinen puoluesihteeri ja Suomen Perusta-ajatuspajan toiminnanjohtaja Simo Grönroos jätti hallitusneuvottelut kokonaan viikko sitten. 

Simo Grönroos kertoo MTV Uutisille, että syy tälle oli perussuomalaisten liian lepsut tavoitteet maahanmuuttopolitiikassa.

– Tähän ei ole lisättävää. Välissä on ollut hieman rikkinäistä puhelinta, että mikä on tyytymättömyyttä ja mikä ulosmarssia. 

– Mielestäni tämä osoittaa varsin hyvin, mitä itsekin olen yrittänyt monta päivää kertoa, että kyseessä on todellakin kompromissi ja meilläkin on ollut monessa asiassa nielemistä. Siksi ihmettelenkin ajatusta, jota on osin täältä ja osin sieltä esitetty, että tämä olisi vain RKP:lle ikävä asia, Purra sanoo.

Hallitusneuvottelut jatkuvat viidettä viikkoa Säätytalolla. Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah ei saapunut aamulla median eteen. 

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson puolestaan on flunssassa ja osallistuu puheenjohtajien kokoukseen etänä.

Lue myös:

    Uusimmat