Pääministeri Marin koronastrategiasta: "Yhteiskunnan kokonaissulkua ei ole tiedossa"

Hallitus kokoontui keskustelemaan koronastrategiasta - näin Marin kommentoi pahentunutta tartuntatilannetta ja rajoituksia 10:31
Katso video: Hallitus kokoontui keskustelemaan koronastrategiasta – näin Marin kommentoi pahentunutta tartuntatilannetta.

Hallitus kokoontui Säätytalolle torstai-iltapäivällä neuvottelemaan koronastrategiasta. Säätytalolle saapunut pääministeri Sanna Marin kertoi, että hallitus ei suunnittele yhteiskunnan sulkemista, vaikka koronatartuntojen määrä on kasvussa.

– Sen kaltaista yhteiskunnan kokonaissulkua, jonka viime keväänä näimme, ei ole tiedossa. Hallitus ei suunnittele sellaista, koska rokotukset etenevät, Marin sanoo.

– Pyrimme saamaan sellaisen rokotekattavuuden maahan, että voisimme luopua rajoituksista kokonaan. Vielä sen aika ei ole. Me näemme, että deltamuunnos leviää ja siksi tartuntamäärät ovat näin korkeita, Marin sanoo.

Marinin mukaan yli 12-vuotiaista noin 80-90 prosenttia väestöstä tulisi olla rokotettu.

Kulttuuri- ja tapahtuma-alalle helpotuksia

Pääministeri Marinin mukaan kulttuuri- ja tapahtuma-alalle kohdistuviin rajoituksiin on tulossa helpotuksia. Muutoksista keskustellaan tänään.

– Olemme jo viime viikolla keskustelleet hallituksen kanssa erityisesti kahden metrin turvavälikysymyksestä. Esimerkiksi teattereissa on mahdollista järjestää terveysturvallisesti toimintaa. Tämä on yksi kysymys mitä käsittelemme, eli miten voimme turvallisesti järjestää tapahtumia.

Marin ei usko rajoituksien helpottuvan seuraavan kuukauden aikana muilta osin. Mikäli sairaalahoito alkaa kuormittua, niin uudet rajoitukset ovat mahdollisia.

Lue myös:

    Uusimmat