Mainos

Suonenjoella pingispallon kokoisia rakeita - katso video

Suonenjoella on satanut tänään suuria rakeita. Aamupäivällä ukkosmyräkän aikaan rakeita tuli kymmenen minuutin ajan.

- Suurimmat olivat pingispallon kokoisia. Mittasin tuossa hallin edessä, että kolme senttiä ovat suurimmat. Vieläkin on neljän sentin kerros pihalla, kertoo Suonenjoen paloesimies Hannu Härmä.

Härmä kertoo, että ensin salamoi ja jyrisi, jonka jälkeen sade alkoi. Rakeet ovat vahingoittaneet parkkipaikoilla olleita autoja ja ihmisten postilaatikoita.

Mansikkatilat vaarassa

Raekuuro voi pahimmillaan piiskata mansikankukat ja raakileet pilalle niin, että mansikoita ei kasva. Raekuuro piiskasi pahiten Suonenjoen keskustaa. Marjatiloja ei aivan keskustassa ole, mutta lähistöltä löytyy.

- Omalla kohdallani kävi tuuri, ja kuuro tuli vetenä, kertoo Suonenjoen seudun marjanviljelijäin yhdistyksen puheenjohtaja Veijo Karkkonen.

Kaikilla ei kuitenkaan käynyt samanlainen tuuri. Rakeet tuhosivat kolmen tilan mansikkasadon.

- Tuho on aivan valtava. Käytävät ovat täynnä raakileita ja lehdet pirstoutuneet. Kesä pantiin pakettiin 10 minuutissa, kuvaa mansikanviljelijä Mika Karinen kohtaloaan.

Suonenjoen seudun marjanviljelijäin yhdistyksen toiminnanjohtaja Ilkka Voutilainen ei muista vastaavaa 60 vuoteen. -Tämä oli kova isku muutamalle viljelijälle. Huomenna selvitetään tuhojen laajuus.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.