Mainos

Suomi valmistautuu lähettämään Merikarhun Välimerelle

Rajavartiolaitos valmistautuu lähettämään ensi vuoden alussa vartiolaivan Välimerelle torjumaan laitonta maahantuloa EU:n alueelle.

Vartiolaiva Merikarhun on määrä osallistua Euroopan rajavalvontavirasto Frontexin koordinoimaan rajaturvallisuusoperaatioon, jossa torjutaan Kreikkaan ja Kreikan kautta muualle EU:hun suuntautuvaa laitonta maahantuloa. Operaation isäntämaana toimii Kreikka.  
EU-maiden sisäministerit sopivat viime torstaina, että EU:n etelärajoille lähetetään lisäapua hallitsemattoman maahantulon torjumiseksi. 

Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) sanoi kokouksen jälkeen, että Suomi osallistuu lisäavun lähettämiseen ja asiaa valmistellaan Rajavartiolaitoksen kanssa.  
– Osallistumisella operaatioon Välimerellä Suomi tukee Kreikan viranomaisia operatiivisesti ja osoittaa yhteisvastuuta tällä hetkellä kovimman paineen alla olevalle jäsenmaalle, sanotaan Rajavartiolaitoksen tiedotteessa.

Suomi osallistuu jo Frontexin rajavalvontaoperaatioihin yhdellä partioveneellä miehistöineen ja yhdellä valvontalentokoneella. Lisäksi Suomi on lähettänyt esikuntaupseereja Välimerellä toimivaan ihmissalakuljettajien vastaiseen operaatioon, jota johdetaan Roomasta.

EU-mailta odotetaan myös lisää henkilökuntaa Kreikan ja Italian rajalle. Frontex on pyytänyt jäsenmailta useita satoja uusia työntekijöitä unionin etelärajoille.  
Orvon mukaan lisähenkilökunnan lähettäminen ei voi tapahtua Pohjois-Suomen tehostetun valvonnan kustannuksella. Hän sanoi, että apua voidaan tarjota myös kalustoa lähettämällä.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.