Mainos

Suomalaiskone lähtee aamupäivällä Välimerelle – operaatiolla torjutaan laitonta maahantuloa

0:34

Rajavartiolaitoksen Dornier-valvontalentokone ja sen suomalaista henkilöstöä lähtee aamupäivällä Välimerelle valvontaoperaatioon.

Kyseessä on EU:n rajaturvallisuusvirasto Frontexin koordinoima JO EPN Triton -yhteisoperaatio Italian etelänpuoleisella merialueella.

Operaation tarkoitus on torjua laitonta maahantuloa Italiaan ja sitä kautta muualle EU-alueelle. Valvonta-alue on Keskisen Välimeren reitti.

Operaatioon osallistuva suomalainen valvontalentokone tekee havaintoja epäillystä laittomasta maahantulosta ja välittää tiedot operaatioon osallistuville pinta-aluksille ja johtokeskukselle, kertoi komentajakapteeni Mikko Simola Rajavartiolaitoksen esikunnasta MTV:n Huomenta Suomessa.

– Lisäksi teemme laaja-alaisesti havaintoja tarpeen tullen muusta rannikkovartiostotoimintaan liittyvistä asioista, kuten esimerkiksi meripelastusta vaativista tapahtumista tai jos on mahdollisia epäilyjä muista epäilyttävistä toimista, kuten esimerkiksi ympäristön turmelemisesta ja niin edelleen. Pääpaino on totta kai laittoman maahantulon rajatilannekuvan parantamisessa, Simola kuvailee.

Suomalainen valvontakone on mukana operaatiossa 1.5. – 7.6.2016. Dornierin on määrä lähteä kohti Italiaa aamupäivällä.

Keskisen Välimeren reitti kohti Italiaa on vilkastunut sen jälkeen, kun EU ja Turkki solmivat takaisinottosopimuksen viime kuussa.

*Uutista korjattu klo 11.33: EU ja Turkki solmivat takaisinottosopimuksen viime kuussa. Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että sopimuksen solmivat EU ja Kreikka.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja