Suomi suli salibandyn MM-avauksessa – Ruotsi tuli rinnalle ja paineli ohi

Suomi avasi salibandyn MM-kisat heti kovalla taistolla, kun vastaan asettui toinen lajin jättimaa Ruotsi. Suomi johti ottelua jo parhaimmillaan 4-2, mutta kolmannen erän sulamisen myötä asetelmat kääntyivät. Ruotsi otti lopulta 5-4-voiton.

Tshekin Prahassa pelatussa ottelussa ensimmäisen erän jälkeen lukemat olivat vielä 1-1. Toisessa erässä Suomi käytti tehokkaasti paikkansa hyväkseen. Sami Johanssonin ja Joonas Pylsyn osumien myötä valkopaitainen Suomi karkasi jo 4-2-johtoon.

Kolmannessa erässä kelkka alkoi kuitenkin kääntyä. Rasmus Enströmin ja Alexander Galante Carlströmin maaleilla sinipaitainen Ruotsi nousi rinnalle.

Lisää tuli, kun Ruotsi pääsi ylivoimalle. Emil Johanssonin 5-4-osuma jäi lopulta voittomaaliksi.

Suomen seuraava ottelu on ohjelmassa maanantaina, jolloin vastaan asettuu Tanska. Suomen kanssa samassa alkulohkossa on Ruotsin ja Tanskan lisäksi Norja.