Mainos

Suomi-Soffa haki lisäaikaa - saneeraushakemuksen käsittely venyy

Espoon käräjäoikeus käsittelee Suomi-Soffa -yhtiöiden yrityssaneeraushakemuksia näillä näkymin vasta pääsiäisen alusviikolla.

Käräjäoikeudesta kerrotaan, että yritys on hakenut ja saanut lisäaikaa vastaukselle, joka sillä on oikeus antaa velkojien lausuntoihin. Alustavan aikataulun mukaan yrityssaneeraushakemuksia käsitellään käräjäoikeudessa suullisessa istunnossa viikolla 16.

Kaikki suuret velkojat ovat ilmoittaneet vastustavansa Suomi-Soffa -yhtiöiden saneerausta.

Velkojien mukaan Suomi-Soffan toiminta on ollut jo pitkään kannattamatonta. Velkojat eivät usko lisärahoituksen saamiseen eivätkä pidä suunnitelmia toiminnan tervehdyttämisestä uskottavina.

Toivo Sukarin Masku Kalustetalo Oy on hakenut Suomi-Soffaa konkurssiin. Konkurssihakemus on jäissä niin kauan kuin yrityssaneeraushakemusta käsitellään.

Alekampanja jatkuu

Suomi-Soffa puolestaan jatkaa edelleen rajua alekampanjaa. Myös velkojat ovat ihmetelleet tyhjennysmyyntiä, jossa ilmoitetaan jopa 90 prosentin alennuksista.

- Tällaiset ylisuuret alennukset johtavat ainoastaan velkojien aseman huonontumiseen väistämättä edessä olevassa konkurssitilanteessa, todetaan Masku Kalustetalon lausumassa.

Suomi-Soffa on ilmoittanut pitävänsä velkojien lausuntoja hätäisesti tehtyinä ja vääriä johtopäätöksiä sisältävinä.

Viime viikolla Suomi-Soffa ilmoitti lomauttavansa lähes kaikki Kajaanin-tehtaan työntekijänsä lähiviikkoina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.