"Suomi on aivan pakko voittaa" – näin Tanskassa suhtaudutaan Huuhkajiin ja EM-kisojen avausotteluun

0:44
Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand kehui Suomea joukkueensa lehdistötilaisuudessa perjantaina.

Tanskalaisen laajalevikkisen päivälehden Ekstra Bladetin jalkapallotoimittaja Mads Glenn Wehlast kertoo MTV Urheilulle, miten isäntämaassa suhtaudutaan EM-kisojen ensikertalaiseen Suomeen.

Wehlastin mukaan Tanskassa on budjetoitu EM-kisojen avausottelusta Suomea vastaan täydet kolme pistettä, sillä alkulohkon muut ottelut Venäjää ja Belgiaa vastaan ovat ennakolta hankalampia.

Vuoden 1992 EM-kisojen yllätysmestarilla on tällä hetkellä käsissään joukkue, josta on vaikea löytää isoja heikkouksia. Viime vuosien tulokset antavat toivoa menestyksestä.

– Tanska on selvä suosikki tässä ottelussa, ja ihmiset ajattelevat, että Suomea vastaan on aivan pakko voittaa. Ihmiset puhuvat tällä hetkellä jopa siitä, voiko Tanska mennä turnauksessa aina loppuun asti ja pelata finaalissa. Ilmapiiri ennen kisoja on todella optimistinen, Wehlast kertoo MTV Urheilulle Kööpenhaminassa.

Mikään suupala Huuhkajat ei kuitenkaan tule olemaan, Wehlast uskoo.

– Ei Suomea pidetä täällä helppona vastustajana. Puhuin Tanskan päävalmentajan Kasper Hjulmandin kanssa siitä asiasta muutama päivä sitten, ja hän sanoi, että on erittäin vaikea pelata Suomen kaltaista joukkuetta vastaan.

Suomen matala blokki eli alhaalla pelaava puolustusmuodostelma on hankala murrettava huippujoukkueillekin.

– Se on erittäin tiivis paketti, joten puolustuksen taakse ei pysty pelaamaan palloa. Tanskalle tulee olemaan vaikeaa murtaa se puolustus, mutta kun Tanska on kymmenentenä Fifan rankingissa ja Suomi sijalla 54, ottelu on kotijoukkueen kannalta pakko voittaa, Wehlast toistaa.

Wehlastin työnantajan Ekstra Bladetin ennakkoarvioissa Suomen EM-joukkue on rankattu koko kisojen heikoimmaksi. Teemu Pukin vaarallisuus on kuitenkin Tanskan lehdistössä kuitenkin hyvin tiedossa.

– Hänet on pysäytettävä, mutta uskon Tanskan puolustuksen pystyvän siihen, Wehlast ennakoi.

Suomi ja Tanska kohtaavat toisensa EM-kisojen avausottelussaan Kööpenhaminan Parkenilla lauantaina kello 19.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja